het Theater Festival

Het TheaterFestival streeft ernaar om een meerstemmig festival te zijn dat zowel op als achter de scène, hedendaagse maatschappelijke en artistieke tendensen reflecteert. Met een open blik en solidaire houing pogen we ieder jaar opnieuw tegemoet te komen aan de noden en perspectieven van ons theaterpubliek. 

Samen met partners en experts, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden bouwen we vanaf 2022 aan een traject. Dit bijvoorbeeld door een zorgvuldig & meerstemmig samengestelde jury, personeels-, partner- & bestuursbestand. Maar ook via de WijkJury, een jury die bestaat uit bewoners uit de verschillende wijken in een stad. De WijkJury bestaat uit 10 tot 12 onbevangen stadsbewoners van verschillende leeftijden en culturele achtergronden die niet eerder of nauwelijks met theater in contact kwamen. Samen bezoeken zij per jaar ongeveer 10 uiteenlopende voorstellingen in de theaterzalen in hun stad en kiezen aan het einde van het theaterseizoen hun favoriet: De Keuze van de WijkJury. 

Zo zijn er ‘relaxed performances’ waarbij de omgeving en sfeer zijn aangepast om het publiek op hun gemak te stellen en is er een stille ruimte voor mensen die behoefte hebben aan rust. Maar ook de mogelijkheid om binnen en buiten te wandelen tijdens een voorstelling zonder dat dit een definitief vertrek betekent. Daarnaast is er een open attitude naar beweging en geluid. Boventiteling en meertalige communicatie zorgen ervoor dat de voorstelling voor iedereen te volgen is. Deze informatie vind je op de voorstellingspagina’s in de rechterkolom.

De locaties zijn rolstoeltoegankelijk via de hoofdingang en/of de zij-ingang en er zijn video’s beschikbaar met een duidelijke wegbeschrijving (coming soon!). Specifieke icoontjes en heldere signalisatie wijzen de weg naar de verschillende faciliteiten. Voor mensen die graag begeleiding willen, biedt Het TheaterFestival deze service graag aan. Neem contact met ons op via info@theaterfestival.be.

Het festival heeft ook oog voor mensen in armoede en biedt daarom FestivAll aan. Door een solidaire gift te doen, draag je bij aan een gratis kaartje voor mensen met beperkte middelen. Heb je zelf beperkte middelen maar wil je graag naar een van onze voorstellingen? Mail naar info@theaterfestival.be en we bekijken graag samen naar wat mogelijk is.  

Het TheaterFestival streeft ernaar om een inclusieve en toegankelijke ruimte te creëren, waar iedereen welkom is en kan genieten van de kunst