het Theater Festival

SAVE THE DATE 30 AUG - 9 SEP 2018 ANTWERPEN


Het TheaterFestival zet 10 dagen lang een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen.

Voor editie 2018 trekt een jury van theaterexperts bestaande uit recensenten Johan Thielemans (voorzitter), Evelyne Coussens (De Morgen, Rekto:verso,…) Charlotte De Somviele (De Standaard, Etcetera), Pieter ’T Jonck, (De Morgen), Mia Vaerman, Simon van den Berg (Theatermaker & theaterkrant.nl), Karel Vanhaesebrouck (docent RITCS & EHB) en Herien Wensink (De Volkskrant) in seizoen 17-18 het veld in en stelde de juryselectie samen.

Daarnaast toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse Theaterfestival en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van Circuit X, de Roel Verniers Prijs of het extra randprogramma.

Het TheaterFestival vangt traditiegetrouw aan met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union uitgesproken door een kunstenaar met renommee, de State of the Youth laat jong tegengeluid horen en ook internationaal perspectief met de State of the Other.

Voorstellingen wisselen zich af met verdiepende debatten, kritische nagesprekken, inspirerende workshops en meer voor publiek en professional. Ook vindt de uitreiking van de Roel Verniers Prijs opnieuw plaats. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens het Nederlandse Theaterfestival in Amsterdam (6-16 september).

Het TheaterFestival vindt dit jaar plaats in en rond festivalcentrum deSingel, Monty, DE Studio, Toneelhuis/Bourlaschouwburg, hetpaleis, Arenbergschouwburg, …

Missie

Het TheaterFestival is een plek waar publiek en professionelen elkaar treffen bij de selectie van een jury die een jaar lang voorstellingen heeft beoordeeld op hun artistieke en maatschappelijke relevantie. De selectie wordt algemeen aangezien als representatief voor tendensen in de sector.

Het TheaterFestival promoot de theatersector, daagt uit en stimuleert door de presentatie van zowel het meest belangwekkende van wat die sector te bieden heeft als het vernieuwende werk van jonge theatermakers.

Het TheaterFestival nodigt publiek en professionelen uit tot dieperliggende analyse en reflectie. Het diverse programma zet aan om publiek en professional actief bij het festival te betrekken.

Het TheaterFestival investeert in de verbreding van het draagvlak van de podiumkunsten.

Directie

Kathleen Treier
kathleen@theaterfestival.be
+32 474 57 17 18

Het Theaterfestival Vlaanderen VZW

Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
BTW BE0455.871.690