het Theater Festival

Ook in 2021 werkt Het TheaterFestival hard om tien dagen lang een spot te richten op het unieke Vlaamse theaterlandschap in haar volle glorie. Dat het anders en atypisch zal zijn dan gewoonlijk staat vast. Want wat kan Het TheaterFestival zijn zonder een jaar lang live voorstellingen? Dat is de vraag waarover het festival en de jury zich vandaag buigen.

Het TheaterFestival wil in 2021 een warme plek zijn waar publiek en professional op een veilige en samenhorige manier kunnen genieten van belangwekkende theatergebeurtenissen en de gesprekken daarover. Dans, performance, theater worden uitgebreid met wat zich online en alternatief ontwikkeld heeft het afgelopen jaar. Inspirerende ontmoetingen en verdiepende debatten, met kritische nagesprekken en leerrijke workshops.

Een professionele theaterfestivaljury – met Evelyne Coussens, Charlotte De Somviele, Ciska Hoet, Pieter T’ Jonck, Filip Tielens en Karel Vanhaesebrouck – stelt de juryselectie samen na een jaar lang off- en online prospecteren.

Er zijn wel nog zekerheden: het TheaterFestival gaat van start met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union wordt uitgesproken door een kunstenaar met renommée en met de State of the Youth laat jong geweld een nieuw en fris geluid horen.

Het TheaterFestival kijkt ernaar uit om het nieuwe seizoen van deSingel met één groot theaterfeest in gang te schoppen.

Noteer alvast de nieuwe festivaldata (2>12/09) en hou deze website in het oog voor regelmatige updates van het programma!

Het TheaterFestival 2021 vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 12 september. Het festivalhart bevindt zich in deSingel. De Antwerpse presentatiepartners zijn Arenbergschouwburg, Monty, De Studio, hetpaleis, ccBe & Stormkop.

Missie

Het TheaterFestival is een plek waar publiek en professionelen elkaar treffen bij de selectie van een jury die een jaar lang voorstellingen heeft beoordeeld op hun artistieke en maatschappelijke relevantie. De selectie wordt algemeen aangezien als representatief voor tendensen in de sector.

Het TheaterFestival promoot de theatersector, daagt uit en stimuleert door de presentatie van zowel het meest belangwekkende van wat die sector te bieden heeft als het vernieuwende werk van jonge theatermakers.

Het TheaterFestival nodigt publiek en professionelen uit tot dieperliggende analyse en reflectie. Het diverse programma zet aan om publiek en professional actief bij het festival te betrekken.

Het TheaterFestival investeert in de verbreding van het draagvlak van de podiumkunsten.

Directie

Nora Mahammed
nora@theaterfestival.be

Medewerkers

TheaterFestivalJury
jury@theaterfestival.be

Het Theaterfestival Vlaanderen VZW

Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
BTW BE0455.871.690