ma di wo do vr za zo
      25 26 27 28
29 30 31 01 02 03 04

25 AUG -
4 SEP 2016
ANTWERPEN


Het TheaterFestival luidt de belofte in van een vers cultureel seizoen en zet 11 dagen lang een grote spot op het mooiste wat ons theaterland biedt. Voorstellingen, verdieping en debat dagen publiek en professional uit tot gesprek.

Een professionele jury selecteert voor het TheaterFestival een jaar lang de meest belangwekkende en toonaangevende voorstellingen van het afgelopen seizoen. In 2016 bestaat die uit Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Johan Thielemans, Samme Raeymaekers, Pieter ’t Jonck, Els Van Steenberghe en Karel Vanhaesebrouck.

Ook het aanstormend theatertalent van Circuit X eist zijn plek op. Voor 6 jonge makers is het festival het startschot van een tournee.

Het TheaterFestival vangt aan met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union uitgesproken door een kunstenaar met renommee, de State of the Youth laat jong tegengeluid horen en vanaf 2016 ook internationaal perspectief met de State of the Other.

Traditiegetrouw reikt de Minister voor Cultuur de Vlaamse Cultuurprijs voor de Podiumkunsten uit. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Taalunie Toneelschrijfprijs alsook een uitdagende ideeënpresentatie voor de Roel Verniersprijs.

Missie

Het TheaterFestival is een plek waar publiek en professionelen elkaar treffen bij de selectie van een jury die een jaar lang voorstellingen heeft beoordeeld op hun artistieke en maatschappelijke relevantie. De selectie wordt algemeen aangezien als representatief voor tendensen in de sector.

Het TheaterFestival promoot de theatersector, daagt uit en stimuleert door de presentatie van zowel het meest belangwekkende van wat die sector te bieden heeft als het vernieuwende werk van jonge theatermakers.

Het TheaterFestival nodigt publiek en professionelen uit tot dieperliggende analyse en reflectie. Het diverse programma zet aan om publiek en professional actief bij het festival te betrekken.

Het TheaterFestival investeert in de verbreding van het draagvlak van de podiumkunsten.

Directie

Kathleen Treier
kathleen@theaterfestival.be
+32 474 57 17 18

Het Theaterfestival Vlaanderen VZW

Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
BTW BE0455.871.690