het Theater Festival

Dien jouw voorstel in voor de sectordag podiumkunsten ism Het TheaterFestival

vr 23 feb 2024

 

De jaarlijkse sectordag van Kunstenpunt en Het TheaterFestival wordt dit jaar een tweedaagse van 9 tot 10 september. Welke thema’s moeten volgens jou besproken worden op onze jaarlijkse sectordag?  Laat het ons weten!

Deel jouw voorstel met de sector

Via deze oproep kan jij je voorstel indienen voor een activiteit die op de sectordag zal plaatsvinden. Met jullie voorstellen,input, ideeën en suggesties creëert Het TheaterFestival, samen met Kunstenpunt, het programma.

Voor wie organiseren de tweedaagse? Voor collega’s uit alle deelberoepen van de sector: kunstenaars, techniekers, communicatiemedewerkers, productie, artistiek, zakelijk, hr, administratief, logistiek,…

Waarover moet het zeker gaan? Welk thema ontbreekt volgens jou nog op de agenda van onze tweedaagse? Laat het ons weten!

 

Hoe ga je te werk?

Alle voorstellen – beginnend of uitgewerkt, met of zonder budget – zijn welkom. Via het inschrijvingsformulier kan je je idee van max een halve A4 pitchen en aangeven wat je hiervoor nodig hebt (productioneel, inhoudelijk, praktisch…) of wat nog ontbreekt. Je mag indienen in het Engels of het Nederlands, in tekst, video of audio (stuur video en audio naar julia.reist@kunsten.be/ max. 2 minuten)

 

Wie kan een voorstel indienen?

Gesubsidieerde of niet-gesubsidieerde individuele kunstenaars, collectieven, kunstwerkers (zoals dramaturgen, technisch-artistiek, curatoren,…) en organisaties uit de podiumkunsten met een duidelijke link naar het kunstenveld van Vlaanderen en Brussel. Kortom, iedereen die aan het werk is binnen deze discipline, ongeacht ervaring, leeftijd, nationaliteit,…

 

Procedure

Planning

  • Dien je voorstel in tot 22 maart 20 uur via dit formulier
  • De selectie zelf vindt plaats op 29 maart
  • Je krijgt van ons tussen 29 maart en 2 april 2024 een antwoord.
  • Als je we jouw voorstel selecteren, vragen we jou om voor 10 mei een korte tekst te schrijven voor de communicatie van de tweedaagse.

De tweedaagse vindt plaats op 9 en 10 september 2024.

Het programma wordt samengesteld door een jury bestaande uit Nora Mahammed van Het TheaterFestival, Julia Reist van Kunstenpunt, het Sociaal Fonds Podiumkunsten, en twee externe leden. De selectie kan een combinatie zijn van projecten met en zonder financiering om zo een evenwicht te creëren van bestaande en nieuwe initiatieven.

Het finale programma wordt midden mei bekendgemaakt.

Wat bieden wij

  • Inhoudelijke, praktische en productionele steun voor de uitwerking en voorbereiding van je voorstel.
  • Indien je niet voor je aanwezigheid vergoed kan worden binnen een contractueel dienstverband, dan zorgen Kunstenpunt en Het TheaterFestival voor fair pay.

Heb je vragen over de oproep of je inzending, mail dan naar: julia.reist@kunsten.be

 

Dien hier je voorstel in