het Theater Festival

Stel je kandidaat voor de Roel Verniers Prijs

di 24 mei 2022

 


Ben je een beginnend podiumkunstenaar boordevol inspiratie? 

Heb je een artistiek concept dat je wil uitwerken?

Neem deel aan de Roel Verniers Prijs!

 

 

Met de Roel Verniers Prijs gaat Het TheaterFestival op zoek naar inspirerende concepten van ontluikende podiumkunstenaars: theater, dans, slam, performance, tekstschrijven, … Alles kan!

 

 

De winnaar van de Roel Verniers Prijs 2022 krijgt:

 • een coproductie bedrag van 6.000 euro voor het realiseren van je artistiek concept
 • de uitnodiging om de realisatie van je concept te tonen op Het TheaterFestival 2023 in Brussel

De acht finalisten krijgen:

 • zakelijk-juridische coaching op maat van Cultuurloket.
 • coaching van d e t h e a t e r m a k e r .
 • workshop pitchen aangeboden door Mestizo Arts Platform.

 

 

Hoe werkt het?

Mail je artistiek concept op maximum 1 A4 of in een videoboodschap van 3 minuten + je CV naar info@theaterfestival.be. De deadline staat op maandag 20 juni.

We vragen je te antwoorden op de volgende vragen:

 • Stel jezelf voor.
 • Stel je project voor.
 • Wat heb je nodig (praktisch en financieel) om je project te realiseren (in de mate dat je hier al zicht op hebt)?
 • (Hoe) word je ondersteund?
 • In welke fase van de uitwerking zit je?

 

Een vakkundige leesjury gaat nauwkeurig door alle artistieke plannen en kiest (+/-) 8 concepten uit. Begin juli kom je te weten of je geselecteerd bent om te komen pitchen. De geselecteerden kunnen op 7 september (van 17:30 tot 20:30) deelnemen aan een Feedback Workshop gegeven door Alesandra Seutin (performer, choreograaf en dansdocent).

 

Op woensdag 14 september presenteren de geselecteerden hun concept live tijdens Het TheaterFestival, dat plaatsvindt van donderdag 8 tot zondag 18 september in Gent. Op het einde van de dag wordt de winnaar van de Roel Verniers Prijs 2022 bekend gemaakt. De presentaties en de prijsuitreiking zijn toegankelijk voor publiek.

 

Grijp je kans!

 

> Read the English version

2 Comments

 • Gretel Van den Broek schreef:

  Voorstelling: Kan je ook beginnend podiumkunstenaar zijn op je 57? Voor mij wel. Ik ben een schrijfdocente en auteur die plots last heeft van een opdringerig scenario in het hoofd en daar mee aan de slag is gegaan. Dit is compleet nieuw – ik weet niet waar het vandaan komt en heb het nog nooit gedaan. Het dringt zich gewoon op.

  Project: een hedendaagse versie van het Hooglied – een lang gedicht over de overrompeling van de liefde (niet over God, ook al staat het dan in de bijbel), in hedendaagse taal, met eigentijdse interpretatie, en dan op muziek gezet, en uitgevoerd als een soort kleine opera, met koor, solisten, eventueel dansers (die de ‘versmelting’ kunnen uitbeelden)

  Wat ik nodig heb: een budget voor een componist, en know how om dit werkelijk op een podium te krijgen. Voor koor, solisten en instrumenten kan ik zelf zorgen, maar het hele theatergebeuren is nieuw voor mij.

  Ondersteuning: Auteur zijn is een solo-job. Wat me drijft is de ritmes en beelden in mijn hoofd, en die niet weg te krijgen zijn. Voor de uitvoering kan ik eventueel beroep doen op collega’s uit de academie waarin ik werk (als schrijfdocent)., maar voor het concreet vinden van een producent en componist tast ik in het duister. Ik heb er al met Wim Henderickx over gepraat en die is geïnteresseerd, maar hij vraagt ook naar een producent/budget. Ik weet niet waar te beginnen.

  Hoe ver sta ik? Het is thematicsh uitgedacht, uitgeschreven in verzen en voorzien van regie-aanwijzingen. Ik ga er van uit dat dit nog kan groeien in samenspraak met een componist en regisseur.

  Nog dit: staar je niet blind op het woord ‘bijbel’. Het is stilaan tijd om oude parels van het spreekwoordelijke badwater te redden. Oude verhalen en teksten die toch een verrassend moderne toets blijken te hebben, zijn hot!

  Gretel

 • Lauren Borremans schreef:

  Hoi Gretel,

  Heel erg bedankt voor je enthousiaste reactie! Om je aan te melden kan je je kandidatuur samen met je cv inzenden via info@theaterfestival.be. Dan leest de jury je aanvraag door. Veel succes!

  Vele groetjes,
  Lauren
  Communicatie Coördinator HTF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.