het Theater Festival

Music was my first love — Dompi vraagt plaatjes aan

di 05 sep 2017

 

Genadeloos gepikt van zijn eigen plaatjesprogramma Radio Gaga, waarin hij samen met Joris Hessels een rond­reizend radio­station bemant, geven we Dominique Van Malder ook eens de kans om liedjes aan te vragen, voor zichzelf en voor de personages die hij belichaamt.

Voor Meester Daan – ‘Gij droeg toen ook grave t-shirts van rozen en geweren!’ – lijkt de keuze voor Guns ‘N Roses evident. Een specifiek nummer zou echter afbreuk doen aan diens repertoirekennis. Voor Domi Buko draait hij maar al te graag The piano has been drinking van Tom Waits. Het is een lied waar de onrustige man zich vermoedelijk wel bij kan ontspannen.

Een nummer waarvan Dominique op dit moment zelf heel blij wordt, is Everything Now van Arcade Fire. Ook de tijdloze Elvis-klassieker My Boy mag voor hem altijd boven­gehaald worden. Tot slot kan hij de scène van CHASSE PATATE moeilijk verlaten zonder de rockband Needle and the Pain Reaction te noemen, omdat het volgens hem vree wijze gasten zijn met vree wijze topmuziek.

 

(c) Artur Eranosian

 

Wat deed Dompi de laatste tijd en wat zijn zijn toekomstplannen?

Ik ben de afgelopen tijd volle bak bezig geweest aan scenario’s van een nieuwe reeks voor Canvas, een productie van De Wereldvrede. We volgen dertien dikkerds op een veertiendaags dieetkamp in de Ardennen. Zij komen in een Waals dorp terecht waar vreemde dingen met hun lichaam en geest gebeuren.

De serie gaat over het loslaten van het verleden en durven kijken naar de toekomst. Het zal een fysieke thriller worden, met mensen die dik zijn geworden door hun psychologische problemen. Het moet een beetje een kruising worden tussen schrijnend en komisch, iets wat pijn mag en moet doen.

Joris en ik zijn ook bezig met het derde seizoen van Radio Gaga. We moeten nog twee afleveringen opnemen, maar dit laatste seizoen wordt meteen het meest intense. We bezoeken met onze caravan een paar heftige plekken, zoals een kamp waar kinderen komen om te rouwen. Daarnaast passeren we ook bij jeugddelinquenten, in een afkickcentrum en zelfs in Lourdes. (lacht)

In de laatste aflevering gaan we langs bij mensen die we de voorbije drie seizoenen hebben ontmoet. Met sommigen hebben we nog contact en dat willen we graag onderhouden. Ik hoop dat de kijkers het ook mooi zullen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: , ,