het Theater Festival

Humans of TheaterFestival: Joke Michielsen (Kapitän catering)

vr 07 sep 2018

Het TheaterFestival bestaat niet enkel uit de voorstellingen die ’s avonds voor het grote publiek spelen, overdag werkt een groot team samen om dit mogelijk te maken. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: een hart voor theater. Om u hier ook deel van uit te laten maken, stellen we elke dag iemand voor.

Vandaag: Joke Michielsen (Kapitän catering)

 

(c) Lotte Bode

 

Uitputtende dagen vol theater vragen om energieleveranciers. Ongetwijfeld hebt u al aangeschoven achter de rij hongerige buikjes in het festivalcentrum, misschien zelfs geprobeerd een tweede ronde te versieren. Kapitein Joke staat dit jaar aan het roer van het keukenschip. We troffen haar aan tijdens een piekmoment, lustig schept ze de borden vol en waarschuwt ze dat ‘er nog een dessertje aankomt’.

Dat reilen en zeilen kent elke dag ongeveer hetzelfde stramien. ’s Ochtends doet ze de boodschappen, daarna vertrekt ze naar deSingel en rond de middag begint het eten vorm te krijgen. Daarna is het ‘gas geven en keihard koken’ geblazen, aangezien ze steeds met verse producten werkt. Vanaf half zes vertrekken er meeneempakketjes naar andere locaties en gaat de keuken buiten open voor de gulzige theatermondjes vóór de voorstelling. Nadien ruimt ze alles terug op en kan er nagedacht worden over de volgende dag. En dan staat ze weer voor u klaar.

‘Met dat schoon weer van de afgelopen week doe ik niemand worst met bloemkool aan.’

Vanaf haar uitkijkkeukentje houdt ze de theaterfestivalganger nauwgezet in de gaten. ‘Op dit centraal punt zie ik iedereen passeren. Dezelfde gezichten keren steeds terug en zijn snel te herkennen.’ Joke is meestal druk in de weer, maar op een vrij moment kan u er altijd heen voor kookadvies of levenstips. Zo zal ze u ongetwijfeld aanraden om naar Argentinië te reizen.

Is er typisch eten dat ze associeert met Het TheaterFestival? Niet per se, iedereen eet hier gretig wat Joke voorbereidt en dat levert haar tot nu toe enkel lof op. ‘Met dat schoon weer van de afgelopen week doe ik niemand worst met bloemkool aan.’ Haar klassieker is zonder twijfel de choripán, een Argentijnse vleesspecialiteit die ze voor de opening zelf had klaargemaakt. De vegetarische optie voorziet ze dan van een falafelburger. Hapklaar en aanpasbaar naar ieders wens, ideaal festivalfood voor een volle Rode Zaal. Al zijn haar vogelnestjes — volgens collega/pr-manager/‘wingwoman’ Lena — ook niet te versmaden.

Tijdens het lezen van deze dagkrant likt u waarschijnlijk nog uw vingers af na de Marokkaanse groenteschotel met citroen, olijven, pompoen, courgette, zoete aardappel en hummus. En hopelijk bent u uw dessertje niet vergeten. Bij dezen weet u wie u kan vragen voor al uw huis-, tuin- en sinds kort dus ook theaterfeesten. Yo no soy marinero, soy Kapitän!

Lieselore Remans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Tags: ,