het Theater Festival

Het TheaterFestival 2019 in Gent!

do 20 dec 2018

Het TheaterFestival heeft spannende vooruitzichten in het verschiet. Na 15 jaar komt het festival terug naar Gent. Kunstencentrum Vooruit wordt het kloppende hart van het festival. Ook CAMPO, Kopergietery en NTGent stellen hun deuren open om de juryselectie van 2019 te presenteren.

Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen. In 2019 is de selectie in Gent te zien. Kunstencentrum Vooruit wordt omgetoverd tot een interactief en levendig festivalcentrum. Huizen als CAMPO, Kopergietery en NTGent zetten mee hun schouders onder het festival. Ook daar worden verschillende voorstellingen van de selectie 2019 getoond.

Een jury van theaterexperts, bestaande uit recensenten, doorkruist Vlaanderen en Nederland om zoveel mogelijk voorstellingen bij te wonen. Dit jaar bestaat de jury uit Evelyne Coussens (De Morgen, Rekto:verso,…), Charlotte De Somviele (De Standaard, Etcetera), Pieter T’Jonck, (De Morgen), Mia Vaerman, Karel Vanhaesebrouck (docent RITCS & EHB), Filip Tielens (De Standaard) en Herien Wensink (De Volkskrant). Op 28 mei 2019 wordt de selectie bekendgemaakt.

 

One Comment

  • Andreas mara schreef:

    We want Phobiarama! Echt een topvoorstelling. Bestaat de kans dat we het stuk gaan kunnen zien ondanks het mislopen afgelopen jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.