het Theater Festival

GEZOCHT: 2 stagiair(e)s productie

ma 29 jun 2020

Het TheaterFestival heeft uitdagende vooruitzichten in het verschiet. Van 3 t.e.m. 13 september 2020 wordt Kaaitheater ons kloppend hart. Ook BRONKS, Beursschouwburg, cultuurcentrum Westrand en KVS openen hun deuren om het programma van 2020 te presenteren. 

Heb je zin om mee je schouders te zetten onder dit spannende avontuur? 
Ben je benieuwd naar een kijkje achter de schermen van een 10 daags festival?
Ben je leergierig, ondernemend en gedreven?
Ben je gepassioneerd door de podiumkunsten? 
Look no further!

Om de praktische organisatie mee uit te werken en op te volgen zoekt Het TheaterFestival 2 enthousiaste stagiair(e)s (m/v/x) om het productieteam te versterken. De stage start 3 augustus en loopt  tot en met 16 september. Je werkt fulltime op het festivalbureau in Kaaitheater te Brussel.

Onder begeleiding werk je mee aan de productionele voorbereiding en opvolging van de voorstellingen uit de selecties en/of het reflectieprogramma. Je krijgt de kans om expertise te ontwikkelen in het communiceren en samenwerken met artistieke en technische medewerkers, het aansturen en motiveren van vrijwilligers, het verzamelen van informatie,  het opvolgen van vergaderingen, het begeleiden van het publiek… kortom je leert de ins en outs van het organiseren van een festival. Je creëert samen met je team een optimale festivalbeleving voor artiesten en publiek. In samenspraak kunnen we de stage verder concreet invullen.

 

“Het TheaterFestival is één langgerekte adrenalinestoot. Een pittige rit waar je van het ene naar het andere hoogtepunt getrokken wordt. Een broeihaard van creativiteit, op en naast de scène. Mogen werken voor het TheaterFestival zal ik altijd als een voorrecht beschouwen. De herinneringen gemaakt en de ervaringen opgedaan hebben vele deuren geopend, en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.” – Lauranne Cleenwerck (stagiaire HTF 2018)

“Stage lopen bij Het TheaterFestival is een echte eye-opener die een boeiende kijk geeft achter de schermen van het theaterlandschap. De diverse contacten – met de fantastische collega’s, de vele toneelhuizen, gezelschappen en enthousiaste vrijwilligers – maken het tot een zeer unieke ervaring. Wanneer je na alle voorbereidingen een voorstelling kan bijwonen tijdens het festival, realiseer je hoeveel verschillende spelers erbij een productie betrokken zijn en welke impact je werk heeft. Dat geeft een kick.” – Eva Vanacker (stagiaire HTF 2019)

 

Je bent of hebt …

  • … ondernemend en kan zelfstandig werken binnen deadlines: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor problemen.
  • … organisatietalent en een goede kennis van courante software, Google drive en social media (Facebook & Instagram).
  • … accuraat, punctueel, sensitief en communicatief.
  • … een vlotte pen, zowel in het Nederlands als het Engels.
  • … flexibel en vindt het niet erg om ook ‘s avonds en in het weekend te werken.
  • … een positieve ingesteldheid.

 

Wij bieden …

… een boeiende en afwisselende stage, waarbij je zelfstandig leert werken, maar ook voldoende feedback krijgt. Daarnaast krijg je de kans om de werking van binnenuit te leren kennen en kom je terecht in een warm en hecht team. Je bouwt een netwerk op in het culturele veld met mogelijk zicht op toekomstperspectieven.

Deze stage hoeft niet gelinkt te zijn aan een opleiding.

 

Interesse?

Stuur een mail met je motivatie & CV naar info@theaterfestival.be vóór 13/07.

We plannen kennismakingsgesprekken op 17/07. Hou deze data alvast vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.