het Theater Festival

GEZOCHT: 2 stagiair(e)s productie (m/x/v)

wo 15 mei 2019

Het TheaterFestival heeft uitdagende vooruitzichten in het verschiet. We landen terug in Gent #vreewijs. Van 5 t.e.m. 15 september 2019 wordt Kunstencentrum Vooruit ons kloppend hart. Ook CAMPO, Kopergietery en NTGent openen hun deuren om het programma van 2019 te presenteren.

Heb je zin om mee je schouders te zetten onder dit spannende avontuur?
Ben je benieuwd naar een kijkje achter de schermen van een 10 daags festival?
Zin in een afwisselende stage?
Ben je leergierig, ondernemend en gedreven?
Ben je gepassioneerd door de podiumkunsten?
Look no further!

“Het TheaterFestival is één langgerekte adrenalinestoot. Een pittige rit waar je van het ene naar het andere hoogtepunt getrokken wordt. Een broeigaard van creativiteit, op en naast de scène. Mogen werken voor het TheaterFestival zal ik altijd als een voorrecht beschouwen. De herinneringen gemaakt en de ervaringen opgedaan hebben vele deuren geopend, en daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn.” – Lauranne Cleenwerck (stagiaire HTF 2018)

Om de praktische organisatie mee uit te werken en op te volgen zoekt Het TheaterFestival 2 enthousiaste stagiair(e)s (m/v/x) om het productieteam te versterken. De stage start begin augustus en loopt  tot en met 16 september. Je werkt fulltime op het festivalbureau in Kunstencentrum Vooruit te Gent.

Onder begeleiding werk je mee aan de productionele voorbereiding en opvolging van de voorstellingen uit de selecties en/of het reflectieprogramma. Je krijgt de kans om expertise te ontwikkelen in het communiceren en samenwerken met artistieke en technische medewerkers, het aansturen en motiveren van vrijwilligers, contact houden met horeca, … kortom je leert de ins en outs van het organiseren van een festival.

Je creëert een optimale festivalbeleving voor artiesten en publiek, maar staat het festivalteam ook bij door het verzamelen van informatie en het volgen van vergaderingen. In samenspraak kunnen we de stage verder concreet invullen.

Je bent of hebt …

 • ondernemend en kan zelfstandig werken binnen deadlines: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor problemen.
 • organisatietalent en een goede kennis van courante software, Google drive en social media (Facebook & Instagram).
 • … accuraat, punctueel, sensitief en communicatief.
 • … een vlotte pen, zowel in het Nederlands als het Engels.
 • … flexibel en vindt het niet erg om ook ‘s avonds en in het weekend te werken.
 • … een positieve ingesteldheid.
 • … in het bezit van een rijbewijs B. (optioneel)

Wij bieden …

… een boeiende en afwisselende stage, waarbij je zelfstandig leert werken, maar ook voldoende feedback krijgt. Daarnaast krijg je de kans om de werking van binnenuit te leren kennen en kom je terecht in een warm en hecht team. Je bouwt een netwerk op in het culturele veld met mogelijk zicht op toekomstperspectieven.

Deze stage hoeft niet gelinkt te zijn aan een opleiding.

Interesse?

Stuur een mail met je motivatie & CV naar merel@theaterfestival.be vóór 27 juni 2019.
We plannen kennismakingsgesprekken op 1 & 2 juli 2019. Hou deze data alvast vrij.

3 Comments

 • Johan Heylen schreef:

  Geachte,

  reagerende op U advertentie waarin U stagairs vraagt, overwegende en aanvaardende zulks door U omschreven, mede overwegende het creëren van een optimale festivalbeleving door U beschreven in de vacature, en wel zodanig dat derhalve concluderend als ondergetekende een dergelijk functie te ambiëren, veblijf ik.

  In afwachting van U afwijzing groet ik U,

  Johan

 • Johan Heylen schreef:

  “veRblijf

 • Merel Van de Gehuchte schreef:

  Beste Johan,
  Intussen hebben we je mail in goede orde ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.