het Theater Festival

Beluister hier alle afleveringen van Studio Speelhuis

ma 13 sep 2021

Het TheaterFestival en XL AIR slaan de handen in elkaar en presenteren u de podcast: Studio Speelhuis. Beluister hier alle afleveringen.

Tina Herbots

De proloog

In deze proloog nemen we je mee achter en voor de schermen van het TheaterFestival. Wat is het, hoe gaat dit in z’n werk en wie werkt er allemaal aan mee? We spreken met een jurylid, het publiek, een acteur, kortom alle hoofdrolspelers van het TheaterFestival! Neemt u plaats, het spektakel gaat beginnen!

 

Aflevering 1: Familie

Het TheaterFestival en XL AIR maken samen de podcast Studio Speelhuis. Elke keer met een centraal thema, bij deze eerste uitzending is dat thema ‘familie’. Een thema dat in veel voorstellingen van het Festival terugkomt. Van Coupe familiale, tot Man met. Zet je neer in jouw fluwelen zeteltje en geniet van Studio Speelhuis!

 

Aflevering 2: Bodyness

In deze aflevering doen we al onze kleren uit en gaan we dieper in op het thema lichamelijkheid, aka bodyness. Voelen de spelers van Ten Oorlog zich wel comfortabel in hun kostuums? Wat als dat niet zo is? En hoe ga je om met onzekerheden omtrent je lichaam als maker? Dat en nog veel in aflevering 2. Zet je comfortabel, het doek gaat open, de lichten worden gedoofd. Geniet van Studio Speelhuis!

 

Aflevering 3: Liefde&strijd/Strijd&liefde

In deze aflevering zoeken we twee uitersten op: liefde en strijd. Strijd voor een beter leefmilieu verpakt in een theaterdoos. Liefde voor de animatiefilm Fidelio. Een strijd tegen én liefde voor de 5 uur durende analoge audiovoorstelling Kate Tapes Away.
Veel liefde voor aflevering 3 op een bedje van strijdvaardigheid. Neem plaats en geniet van Studio Speelhuis!

 

Aflevering 4: Muziek

Spits jullie oren maar goed, want de vierde aflevering gaat over muziek! Hoe klinkt een Real Boy? Hoe schrijf je muziek voor theaterstukken met zware thema’s? Gaan kinderen en opera samen? Je hoort het allemaal tijdens de laatste aflevering van Studio Speelhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.