het Theater Festival
ma di wo do vr za zo
      07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17

State of the Union & Youth: samengevat

za 09 sep 2023

Op donderdag 7 september werd Het TheaterFestival traditioneel afgetrapt met de State of the Union & Youth. Wij gingen met die States aan de slag en maakten voor jou een auditieve samenvatting!

Annelore van Gool, Hannah Lyssens

 

State of the Youth

Voor het eerst hoorden we geen maker tijdens de State Of The Youth maar nam talent van achter de schermen het woord. Gilles Pollak en Lotte Vrancken hadden het over alles wat de sector uit het oog dreigt te verliezen. Blinde vlekken die de jeugd probeert aan te kaarten.

Tegenover de verwijten “lui, snel getriggerd en agressief” te zijn plaatsen ze geduld naar jongeren toe. Ze vroegen om begrip en tijd. Zodat de jeugd ruimte krijgt om op zoek te gaan naar oplossingen voor alle problemen die afgelopen jaren werden aangekaart.


Acteur Rashif El Kaoui nam de State Of The Union op zich. Al dekt “acteur” slechts een heel klein deeltje van wat hij doet… En daar ging zijn State over.

Let op: deze montage klinkt als een noodkreet. Dat was het ook! Maar ergens in de helft van zijn betoog klonk uiteindelijk ook hoop. Al die overboekte “ikken” zouden volgens Rashif El Kaoui opnieuw een diverse “wij” kunnen worden. Herbeluister de volledige speech hier.

 

 

 

Tags: , , , , , ,