het Theater Festival

2015 – PAZ programmeert

di 08 sep 2015

Publiek Aan Zet draagt laagdrempeligheid hoog in het vaandel. Daarom programmeren we een aantal acts nog voor men de theaterzaal binnenwandelt. Hierbij kozen we voor een aantal toegankelijke projecten, die goesting geven in podiumkunsten.

Leen De Graeve

Leen De Graeve

In de hoop een groter publiek warm te maken voor podium-kunsten organiseren we een bescheiden extra programmatie. Bij het samenstellen hiervan gingen we op zoek naar jonge projecten met een toegankelijk karakter. Daarnaast trachten we met deze acts meer levendigheid op te wekken en de festivalervaring bij de bezoeker te vergroten. Door de artiesten te laten spelen buiten de theaterzalen, hopen we ook de toevallige passant of de café-ganger zonder ticket voor Het Theaterfestival warm te maken.

PAS OP! GEVAAR! 7 en 8 september om 19:30 uur

Uitkijken geblazen voor Thomas en Michiel, de muzikanten van PAS OP! GEVAAR! Beide heren brengen alternatieve Nederlandstalige muziek. Haal uw luchtgitaarskills alvast boven!

Verona Verbakel 11 september om 19 uur

In haar voorstelling De Auditie vertelt actrice Verona Verbakel het relaas over een actrice en haar talloze audities, gebaseerd op haar eigen leven. Ondanks haar 23-jarige leeftijd, doet ze al zo’n 10 jaar audities. En met succes! Zo won ze samen met haar collega’s van Ontroerend Goed ‘The Stage Award for Acting Excellence’ op het Edinburgh Fringe Festival. Daarnaast is ze binnenkort te zien in haar eerste Hollywoodproductie The Quiet Passion. Reden genoeg om naar deze klepper te komen kijken!

Leen De Graeve 12 september om 18 uur en 20 uur

In My number ones onderzoekt Leen De Graeve haar leven aan de hand van popliedjes, die je zelf kan aanvragen. Leen is een duizend-poot. Naast actrice is ze theaterwetenschapper en schrijfster. “Als ik schrijf, laat ik mijn lichaam condenseren in woorden. Als ik theater maak, trek ik mijn lichaam uit de woorden”, vertelde Leen aan het tijdschrift De Revisor.

www.publiekaanzet.be

Tags: , ,