het Theater Festival

Zomergasten

CAMPING SUNSET

CAMPING SUNSET ontpopt zich een halve zomer lang als openluchttheater in Gent, om daarna misschien voor de eeuwigheid te verdwijnen. Of om een nieuwe jaarlijkse gewoonte te worden.

Elf net afgestudeerde of afstuderende acteurs – dat staat voor een voetbalploeg vol onzekere carrières – spelen een toneelvoorstelling in openlucht waarbij de speelreeks langer is dan de creatieperiode. Met andere woorden: de tentstokken staan er nog maar net of u mag al komen schuilen. Want, zoals Sara De Roo al zei in haar State of the Union op het afgelopen TheaterFestival: spelers en voorstellingen hebben over het algemeen te weinig groeikansen. Het is pas als er mensen in de zaal zitten dat je ontdekt wat je gemaakt hebt. En speler word je door te spelen.

Op CAMPING SUNSET wordt er twee weken aan de voorstelling Zomergasten gerepeteerd, om die vervolgens drie weken lang iedere avond te spelen, te evalueren, en de dag erna opnieuw te proberen. Zomergasten is een toneeltekst van de Russische Maxim Gorki uit 1904 over een jonge groep vrienden die de zomer doorbrengt in hun buitenhuisjes op het platteland.  In Camping Sunset brengt een groep jonge spelers een zomer door op het domein de Lübeck in Gent. Net als de personages in Zomergasten maakt het elftal hun agenda een maand lang vrij om samen bij de ondergaande zon op sandalen te struikelen over het leven, een toneeltekst en verdwaalde haringen in de grond.

Het is een gezelschap van verlichte geesten, waarbij ze elk wanhopig en langzaam de grip op hun leven verliezen. Tussen al het geflirt, gezuip en gefilosofeer door komen er grimmige emoties naar boven. De één is doodsbang voor verandering, de andere verbolgen bij de hypocrisie van zijn medemens en iedereen verlangt op zijn manier naar een zinvoller leven. Een vakantie lang zoeken ze nerveus betekenis in eindeloos gezwets, in alcohol, in poëzie en in elkaar.
Hoeveel van Gorki’s levensvragen nog pertinent zijn en wat wij gemeen hebben met de Russische intellectuele elite van een eeuw terug? Daar proberen we elke avond opnieuw een antwoord op te formuleren.

U bent welkom naar hun eerste poging te komen kijken. Of hun tweede. Of u komt op dag zestien. Of u bent er enkel bij de dernière. Of u volgt hen elke dag. In ieder geval: het bier staat koud en de tickets liggen nu al vertrappeld in de modder.

elftal Aimé Claeys, Arne De Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Flor Van Severen, Jesse Vandamme, Loes Swaenepoel, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Mitch Van Landeghem I tekst Maksim Gorki I productie Eva Bracke, Erica Van Mulders I communicatie Erica Van Mulders I scheidsrechters Martha Balthazar, Lennert Boots, Jana De Kockere, Joeri Happel I concept Camping Sunset Eleonore Van Godtsenhoven & Carine van Bruggen I kostuums Ines Bodlović I scenografie Ines Bodlović, Carole de Buck I foto Alexander Deprez I techniek IJf Boullet I stage creatie Jade Gevaertsvormgeving I Wannes Cools I I zakelijke ondersteuning Sabrina De Croock I met dank aan Het TheaterFestival, De Lübeck, KASK, Stad Gent en iedereen die op een manier heeft bijgedragen dit project mogelijk te kunnen maken.
€12 (basis) / €10 (65+/-26j) / € 8 (-18j)
Avondkassa = CASH (!) -

Op de avond van jouw eerste voorstelling ontvang je een meerbeurtenkaart. Daarmee kan je nog tweemaal (gratis), op een avond naar keuze naar een voorstelling. Vergeet vooraf niet te reserveren via info@theaterfestival.be.

Opgelet: toeschouwers die op de avond zelf betaald hebben voor de voorstelling hebben voorrang.
duur: +- 2 uur - er is een pauze voorzien
taal: NL gesproken