het Theater Festival
ma di wo do vr za zo
      05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15

CAMPING SUNSET speelt Zomergasten

CAMPING SUNSET ontpopt zich een halve zomer lang in Gent als openluchttheater, om daarna misschien voor de eeuwigheid te verdwijnen. Of een nieuwe jaarlijkse gewoonte te worden.

Elf net afgestudeerde of afstuderende acteurs – dat is een voetbalploeg vol onzekere carrières – spelen een toneelvoorstelling in open lucht waarbij de speelreeks langer is dan de creatieperiode. Met andere woorden: de tentstokken staan er nog maar net of u mag al komen schuilen. Want, zoals Sara De Roo al zei in haar State of the Union op het afgelopen TheaterFestival: spelers en voorstellingen hebben over het algemeen te weinig groeikansen. Het is pas als er mensen in de zaal zitten dat je ontdekt wat je gemaakt hebt. En speler word je door te spelen.

Op CAMPING SUNSET wordt er twee weken aan de voorstelling Zomergasten* gerepeteerd, om die vervolgens drie weken lang iedere avond te spelen, te evalueren, en de dag erna opnieuw te proberen. Net zoals de personages in Zomergasten maakt dit elftal hun agenda een maand lang vrij om samen bij de ondergaande zon op sandalen te struikelen over het leven, een toneeltekst en verdwaalde haringen in de grond.

U bent welkom naar hun eerste poging te komen kijken. Of hun tweede. Of u komt op dag zestien. Of u bent er enkel bij de dernière. Of u volgt hen elke dag. In ieder geval: het bier staat koud en de tickets liggen nu al vertrappeld in de modder.

*Zomergasten is een toneeltekst van de Russische Maxim Gorki uit 1904 over een jonge groep vrienden die de zomer doorbrengt in hun buitenhuisjes.

Elftal: Aimé Claeys, Arne De Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Flor Van Severen, Jesse Vandamme, Loes Swaenepoel, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Mitch Van Landeghem I Tekst: Maksim Gorki I Productie & communicatie: Erica Van Mulders I Outside eyes: Martha Balthazar, Jana De Kockere, Joeri Happel I concept Camping Sunset: Eleonore Van Godtsenhoven & Carine van Bruggen I Vormgeving: Wannes Cools I Foto: Alexander Deprez I Zakelijke ondersteuning: Sabrina De Croock I Website: Lennert Gavel I Met dank aan Het TheaterFestival, De Lübeck en iedereen die op een manier heeft bijgedragen dit project mogelijk te kunnen maken.
€12 (basis) / €10 (65+/-26j) / € 8 (-18j)
duur: 105 min.
taal: NL gesproken