het Theater Festival

“Geen andere voorstelling maakte het afgelopen seizoen meer fysieke indruk op de jury, mee dankzij het intelligente spel tussen kijken en bekeken worden. Maar misschien nog meer appreciëren we aan deze doormalende installatie zijn fusie van verschillende kunstdomeinen om nieuwe kaders te scheppen.”

#jury23

“Als toeschouwer ben je voyeur bij deze ongelofelijke orgie van geilheid, intimiteit en eenzaamheid. (…) Wat ons betreft het beste theater van het jaar.”

De Standaard

“Het is razend knap hoe Verhoeven en zijn performers een seksuele uitspatting die normaal geen daglicht verdraagt, in het publieke domein brengen en navoelbaar maken. Zonder moreel oordeel, maar met vragen over de noodzaak ervan.”

De Groene

The NarcoSexuals

Studio Dries Verhoeven

 

Scrollend door hun telefoon gaan ze op zoek naar seks, seks van de bovenste plank, seks voorbij het voorstelbare. Geil en vastberaden springen ze op de fiets, in hun jaszak een flesje ghb, een zakje 3mmc of iets sterkers. Met een dikke vinger naar de gezondheidscultus en rebellerend tegen de sluimerende eenzaamheid. Ze treffen elkaar op de bank in een willekeurige huiskamer in de stad. Ze kruipen tegen elkaar aan, ze praten honderduit, ze neuken de sterren van de hemel, soms vallen ze flauw, in elkaars armen, ze dragen zorg voor elkaar. Ontmoet: The NarcoSexuals.

Enerzijds bevraagt het werk onze verhouding tot subversiviteit, tot schaamteloze lustbeleving in een steeds opgeruimder publiek domein. Anderzijds toont het werk de mannen in hun wankele zoektocht naar kwetsbaarheid en kameraadschap. Kondigen ze een nieuwe vrijheidsbeweging aan? Bewegen we ons veertig jaar na de gay liberation richting een “narco-seksuele revolte”? Of hebben we onze seksuele idealen te grabbel gegooid, ligt de zogenaamde revolutie nu in coma op de sofa?

Het werk is een marathon tot middernacht. Bezoekers kopen een ticket voor een aanvangstijd, maar kunnen blijven zolang ze willen. 

Deze voorstelling is een co-presentatie met Kanal en Les Halles de Schaerbeek

Op locatie op de site van Tour & Taxis,  Anna Bochdreef 19/21, 1000 Brussel

 

Concept: Dries Verhoeven
Performance: Bráulio Bandeira, Rita Bifulco, Vincent Clavaguera, Wojciech Grudziński, Estefano Romani, Barnaby Savage, Victor Mendes
Bewegingsmateriaal ontwikkeld i.s.m. de performers en Tamar Blom.
Geluidsontwerp: Thijs van Vuure
Dramaturgie: Hellan Godee & Miguel Melgares
Techniek: Roel Evenhuis, Peer Thielen
Assistentie: Marte Boneschansker
Stage tekst/regie: Hendrik de Pecker
Inrichting huis: Eveline Didderen
Productie: ‘n More – Ellen van Bunnik, Lise van den Hout, Jitske Weijand & Zita de Vos
Boek een slot, voorstelling in loop, lengte loop: 50 min.
€22 / +65: €20 / -26: €18 / -18: €14
duur: 50 min.
taal: Engels