het Theater Festival

“Nathan Ooms beschikt over het talent om een moeilijk te vatten algemeen tijdsgevoel toch heel tastbaar op scène te brengen, via de strategie van een cynische humor die net zozeer de verbeelding aanspreekt als toch heel herkenbaar blijft.”

#jury22

“The Honey House slaagt erin om de radioactiviteit van het spektakel én de catastrofale uitwerkingen daarvan zichtbaar te maken”

Sébastien Hendrickx in Etcetera

“Wat ze tonen is sterk bewegingstheater gepuurd uit getrainde lichamen, veel expressief talent en kwetsbare ogen”

Lieve Dierckx - pzazz

The Honey House

Nathan Ooms

 

In The Honey House zien we vijf performers in bewegingen en acties die voortkomen uit een maatschappij gekarakteriseerd door competitie, een onverzadigbare nood aan zelfontplooiing en constante tijdsdruk. Het jachtige leven, zeg maar. Ze lijken geschokt maar verveeld, ambitieus maar cynisch, sterk verbonden maar ellendig individueel, onvermoeibaar maar uitgeput. De belofte van het goede leven functioneert als een gym zonder uitgang: gain en pain volgen elkaar op in een steeds snellere lus van intensiteit. Wat voor lichamen komen voort uit deze conditie en wat voor relaties creëert het?

Lees hier waarom de juryleden deze voorstelling selecteerden. 

 

 

 

Van & met: Mooni Van Tichel, Tess Hall, Lydia Mcglinchey, Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms
Concept: Nathan Ooms
Mentor: Bojana Cvejić
Lichtontwerp: Steven Brys
Residentieondersteuning: Peeping Tom & Zaman
Gecreëerd in het kader van het Masterprogramma STUDIOS aan P.A.R.T.S.
Uitvoerende productie: CAMPO
€18 (basis) / €16 (65+) / €14 (-26) / €10 (-18)/ €3,6 (UITPAS)
duur: 60 min.

Nathan Ooms (1996) behaalde in 2019 zijn masterdiploma Drama aan de School of Arts|KASK Gent. Nadien volgde hij STUDIOS, het Masterprogramma in choreografie van P.A.R.T.S. in Brussel, waar hij in 2021 afstudeerde met The Honey House. Samen met Anna Franziska Jäger maakte hij de voorstellingen Ambient Theatre Fury (2022), Bartlebabe (2021), Some Things Last A Long Time (zijn KASK-masterproef, 2019) en As a matter of fiction (2018). Nathan liep stage bij Ula Sickle waar hij meewerkte aan de voorstelling Relay (2018) en was te zien in de voorstelling Drawings van Marc Vanrunxt (2019). In 2021 speelde hij in de dansfilm Adagio van Marc Vanrunxt & Stef Van Looveren, Indoor Weather van Bosse Provoost & Ezra Veldhuis en in FERAL van Lydia McGlinchey. Hij maakt deel uit van het performanceplatform Ne mosquito pas.