het Theater Festival

“Dounia Mahammed is jong maar niet naïef. Ze verrijkt het theaterlandschap met een intrigerende, verfrissende en ontroerende stem.”

Etcetera

Salut Copain

Dounia Mahammed

Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.

Op een lege scène brengt Dounia Mahammed een monoloog, die veel meer weg heeft van een dialoog. Geïnspireerd door het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaan Paul Auster speelt ze met taal als medium om te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Salut Copain schippert tussen vertwijfeling en verwondering.

Dounia Mahammed studeerde in 2015 af aan de afdeling Drama van KASK in Gent. Salut Copain is haar eindwerk, waarmee ze in augustus 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs won op TAZ in Oostende.

tekst, spel, regie Dounia Mahammed | geïnspireerd door teksten van Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van den Berg, e.a. | coaching Tine Van Aerschot | productie wpZimmer | dank aan KASK, Gouvernement, Griet Boddez, Simon D’Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck, Simon Allemeersch
Beursschouwburg
Gouden Zaal
€14 (basis) / €12 (-25/65+) / €10 (-19)
duur: 50 min.
taal: NL gesproken | EN boventiteld