het Theater Festival

© Christine Van Conkelberge

Lone Wolves (work in progress)

Transfo Collect

James Holmes noemde zichzelf The Joker, compleet met oranje haar en een maniakale grijns, toen hij vijf jaar geleden 12 mensen doodschoot in een bioscoop in Aurora, Colorado, tijdens de nachtelijke vertoning van The Dark Knight Rising. Microvulkanen die laten zien dat er onder de maatschappelijke aardkorst een kolkende lavastroom klaarzit om uit te barsten.

Kan het ook andersom? Kan een superheld vraagtekens afvuren in plaats van kogels, kan hij u vragen waar de pijn zit, kan hij laten zien dat zijn kostuum niets anders maskeert dan zijn eigen kwetsbaarheid?

Transfo Collect onderzoekt in Lone Wolves hoe theater het podium en de straat op kan om de twijfels van de stad aan het licht te brengen. Batman, Gilgamesh, The Hulk en Wonder Woman die zich aan wildvreemden voorstellen: ‘Goedemorgen. Wij zijn superhelden. Wat kunnen wij voor u doen?’

Transfo Collect schreeuwt, slaat, kruipt, danst en schrijft in de taal waarin de maker begrepen wil worden. Elke deelnemer van het collectief vertelt zijn verhaal met zijn talent en wordt gelokt naar het experiment. De wrijving zorgt voor de hitte en de vonk voor het licht. De les die we leren danken we aan onszelf.

Van en met Adnane, Beyza, Edoardo, Giovanni, Bilal, Stefan, Nawal, Beste, Liesbeth, Alice, Farbod, Hassib, Hamid, Roel, Louay, Ahlaam, Samy, Bilan, Abdulaye, Chiraz, Ahmed, Serdi, Haider, Aurélie, Georgina, Bart, Sofie, Geert, Jeff, e.a.

In samenwerking met Ritcs en De Kriekelaar | met de steun van VGC en de Vlaamse Gemeenschap
pay what you want