het Theater Festival

State of the Union & Youth

Het TheaterFestival

Traditiegetrouw trapt het TheaterFestival het culturele seizoen op gang met een aantal stevige statements.

De State of the Union 2019 wordt uitgesproken door theaterregisseur Sarah Moeremans. Sarah studeerde Toegepaste Beeldende Kunst aan Sint-Lucas Gent, Acteren aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en Regie aan de AHK in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast bij verschillende Nederlandse en Vlaamse gezelschappen en productiehuizen. Met haar eigen gezelschap Moeremans&sons maakte ze furore met de voorstellingscollectie Crashtest Ibsen. Sinds 2018 maakt ze deel uit van het artistieke team van Toneelgroep Oostpool. Haar werk kenmerkt zich door een sterke acteursregie, een liefde voor hedendaagse teksten, een combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie.

Schrijfster, storyteller en performer Luanda Casella neemt de State of the Youth 2019 voor haar rekening. In haar onderzoek en praktijk focust Luanda op de manier waarop individuen zich verhouden tot verhalen om een gevoel van identiteit te creëren, een mening te vormen, en zichzelf te beschermen. Sterk beïnvloed door de postmoderne literatuur maakt ze in haar werk gebruik van metafictie om de manier waarop we taal construeren op een politiek-filosofische manier te becommentariëren. Met haar voorstelling Short of Lying staat Luanda in het #nieuwjong programma van Het TheaterFestival. Met dit stuk won ze de SABAM Theaterschrijfprijs 2018.

De Gentse Burgmeester Mathias Declercq en de Gentse Schepen van Cultuur Sami Souguir heten het TheaterFestival na 15 jaar (opnieuw) welkom in hun thuisstad.
Nadien heffen we het glas op al het moois dat dit seizoen weer heeft voortgebracht en luiden we samen het begin in van een nieuw podiumseizoen.

Iedereen is welkom!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek