het Theater Festival
ma di wo do vr za zo
      05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15

“Short of Lying was tegelijkertijd informerend en entertainend, ontspannend en confronterend, bevestigend en vernieuwend. Het was een voorstelling die de magie van het verhalen wist te onthullen en tegelijkertijd in stand hield.”

Concertnews

“Short of Lying laat dan wel op zeer slinkse wijze zien en
voelen hoe we ons, ondanks het einde van de Grote Verhalen, nog steeds graag en makkelijk laten infecteren door het virus van (mini-)narratieven.”

Etcetera

Short of Lying

Luanda Casella

Short of Lying situeert zich in de conflictueuze wereld van online publishing dat sinds de jaren ‘90 storytelling en verhalen denken toe-eigende om de neoliberale logica te dienen. Het is een performance over verhalen vertellen. Over de kracht van verhalen om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren. De lezing gaat over bedrog en toont hoe communicatiemedia het narratief denken kaapt. In de vorm van een TEDTalk legt Short of Lying de verschillende mechanismen van misleiding bloot om een speelse spanning te creëren tussen bedrog en bewustwording.

 

Luanda Casella is een Braziliaanse schrijfster en performer. Ze woont en werkt sinds 2006 in België. Ze specialiseert zich in storytelling en is een verteller die met chirurgische precisie weet bloot te leggen wat niet verteld wordt. Onlangs studeerde ze af aan het KASK waar ze onderzoek deed naar de rol van literatuur in het ontwikkelen van het kritische denken en het opsporen van onzin in de media. Dit onderzoek mondde uit in enkele monologen en jazz-storytelling performances.

regie, concept, tekst & performance Luanda Casella I dramaturgie Sébastien Hendrickx I coaching Tom Dupont I scenografie Felix Fasolt I kostuums & scenografie assistent Joy Vervaeke I licht Maria Dermitzaki I muziek Pablo Casella I met de steun van Workspace Brussels, WP Zimmer,Campo, CC de Grote Post, WIPCOOP, KASK, VERBO/Galeria Vermelho, Stad Gent, Vlaamse Overheid
€ 16 (basis) / €14 (65+) / €12 (-26) / €10 (-18) / UITPAS
duur: 75 min.
taal: ENG gesproken