het Theater Festival

“Short of Lying laat op een zeer slinkse wijze zien en
voelen hoe we ons, ondanks het einde van de Grote Verhalen, nog steeds graag en makkelijk laten infecteren door narratieven.”

Etcetera

“Short of Lying is tegelijkertijd informerend en entertainend, ontspannend en confronterend, bevestigend en vernieuwend. Een voorstelling die de magie van het verhalen onthult en tegelijkertijd in stand houdt.”

Concertnews

Short of Lying

Luanda Casella

In deze theatrale TED-talk fileert Luanda Casella spitsvondig de kracht van verhalen, om de werkelijkheid te kaderen en te manipuleren. Ze legt de verschillende mechanismen van misleiding bloot en creëert een speelse spanning tussen bedrog en bewustwording. Short of Lying situeert zich in de conflictueuze wereld van online publishing die zich sinds de jaren 1990 het verhalend denken en de storytelling toe-eigende om de neoliberale logica te dienen.

regie, concept, tekst & performance Luanda Casella | dramaturgie Sébastien Hendrickx | coaching Tom Dupont | scenografie Felix Fasolt | kostuums & scenografie assistent Joy Vervaeke | licht Maria Dermitzaki | muziek Pablo Casella | met de steun van Workspace Brussels, WP Zimmer, CAMPO, CC de Grote Post, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, KASK, VERBO/Galeria Vermelho, Stad Gent & Vlaamse Gemeenschap
€ 16 (basis) / €14 (65+) / €12 (-26) / €10 (-18) / UITPAS
Opgelet! Tickets aan de avondkassa enkel CASH (!)
duur: 75 min.
taal: ENG gesproken

Luanda Casella is een Braziliaanse schrijfster en performer. Ze woont en werkt sinds 2006 in België. Ze specialiseert zich in storytelling en is een verteller die met chirurgische precisie weet bloot te leggen wat niet verteld wordt. Onlangs studeerde ze af aan het KASK waar ze onderzoek deed naar de rol van literatuur in het ontwikkelen van het kritische denken en het opsporen van onzin in de media. Dit onderzoek mondde uit in enkele monologen en jazz-storytelling performances.