het Theater Festival

© De Leesclub

Lees mee met

De Leesclub

De Leesclub ontstond toen schrijver Nico Boon een oproep op Facebook lanceerde in januari 2019. Zijn vraag was simpel: hij zocht collega’s om samen toneel te lezen. Het bericht kreeg enorm veel reacties. Blijkbaar was Nico niet de enige met een grote liefde voor theaterteksten en de wil om nieuwe stemmen te leren kennen. Zo ontstond in enkele weken tijd de Leesclub.

Sindsdien komt de Leesclub wekelijks samen om ‘s werelds theaterteksten te ontdekken, te delen en te lezen. Maar zeker even belangrijk zijn de vriendschappen die ontstaan en de nieuwe connecties die worden gelegd. Er zijn ontmoetingen die er anders misschien niet geweest zouden zijn. Iedereen komt samen op de Leesclub: acteurs, schrijvers, regisseurs, theaterstudenten, oude rotten in het vak, dramaturgen, vertalers en publiek. Met ‘de liefde voor tekst’ als grootste gemene deler. Wie wil lezen, leest mee. Wie zin heeft om te luisteren, luistert.

Toen de coronapandemie in maart van dit jaar het land deed schudden en beven, werden de leesavonden digitaal georganiseerd. Steeds meer auteurs en theatermakers werden bij de lezingen betrokken, waar ter wereld zij zich ook bevinden. Op die manier hoopt de Leesclub een deel van het gemis aan theater, maar ook aan sociale contacten en napraten in de foyer te kunnen opvangen.

De Leesclub telt zeven kernleden: Dries Beugels, Nico Boon, Sanderijn Helsen, Eline Kuppens, Aline Nuyens, Noa Pylyser en Runa Robbroeckx.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek