het Theater Festival

Toneelschrijfprijs 2020

Literatuur Vlaanderen, Taalunie, FPK/NFL e.a.

De Toneelschrijfprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige toneeltekst. De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2020 bestaat uit theaterauteur en regisseur Judith de Rijke (voorzitter), maker en acteur Rashif El Kaoui en cultuurjournalist Els Van Steenberghe. Zij nomineerden dit jaar uit 53 inzendingen de beste Nederlandstalige toneelteksten die tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 voor het eerst werden opgevoerd:

Op donderdag 10 september om 18 uur wordt de laureaat van de Toneelschrijfprijs 2020 bekendgemaakt. De prijs is een initiatief van de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van deAuteurs en het Lira Fonds.
Je kan de prijsuitreiking mits reservatie bijwonen in het Kaaitheater of online volgen via een livestream.

Kun je niet wachten om de vier genomineerde teksten te ontdekken? Hou dan zeker de kanalen van de partners en de Leesclub van Nico Boon en zijn collega’s in de gaten. In aanloop naar de uitreiking kun je vanaf 29 augustus op zaterdag- en woensdagavonden online een van de genomineerde teksten meelezen in gezelschap van de schrijvers (o.v.). De link voor elke leessessie verschijnt in de Facebookgroep van de Leesclub.

Jibbe Willems over ‘De Poolse Bruid’

Vincent van der Valk & Casper Vandeputte bepreken ‘Immens’

Anna Carlier vertelt over ‘Hertenleer’

Bastiaan Vandendriessche over ‘Ode aan Buldegart’

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek