het Theater Festival

Fanon Mixtape

Mathieu Charles

Fanon Mixtape is een spoken word performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Een verhaal over hoe hij kameleon-gewijs probeert te navigeren in deze wereld.

Charles overhandigt het publiek een aantal filosofieën die verschillende narratieven rond dekolonisatie (de)construeert. Zo vertelt hij over de machtsdynamiek in ‘languaging’. Over hoe taal een manier is van weten en ons bewust laat worden van de wereld rondom ons. Het is een theatrale lezing over geschiedenissen, realiteiten en identiteiten die overal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn.

De voorstelling is een collage van tekst en geluid die fluctueert tussen teksttheater, spoken word en rap.

concept, tekst, performance, scenografie, dramaturgie & regie Mathieu Charles
€16 (basis) / €14 (65+) / €12 (-26) / €10 (-18) / UITPAS
Opgelet! Tickets aan de avondkassa enkel CASH (!)
duur: 45 min.
taal: NL, FR & ENG gesproken

Mathieu Charles (1984) is een schrijver en performance artiest. Hij bouwt sinds 2000 zijn praktijk uit met rap, hip hop, spoken word en theater. Sinds 2012 draait zijn artistiek onderzoek rond onder andere diasporische meervoudige identiteiten, taal en Creolisering. Hij geeft lezingen en schrijft artikels en recensies voor rekto:verso.