het Theater Festival

Boekpresentatie Pieces Of Work

Ontroerend Goed

Pieces of Work, is de tweede publicatie van het theaterwerk van Ontroerend Goed. Het boek bundelt vijf creaties uit de periode 2014-2018. Het zijn vijf radicaal verschillende performances, verbonden door een drang om traditionele vormen in vraag te stellen, het publiek op verrassende manier uit te dagen en conceptueel theater te maken dat tegelijkertijd doet denken en voelen. Tekst en vormgeving gaan hand in hand om de lezer elk van de vijf voorstellingen op hun specifieke manier opnieuw te laten ervaren en die ervaring uit te diepen.

Van de pre-#metoo exploratie van hedendaags feminisme in Sirens, de palindroom-voorstelling Are we not drawn onward to new erA die de menselijke verantwoordelijkheid over het leven op aarde van voor naar achter tegen het licht houdt, de dystopische fantasie van een wereld zonder mensen in World Without Us, tot het spannende interactieve casino van £¥€$, die de interne mechaniek van de financiële wereld blootlegt, en de poëtische ode aan routine Loopstation – Pieces of Work neemt de lezer mee op tocht langs het meest recente werk van een internationaal gezelschap.

 

Het eerste boek, All Work And No Plays is ook nog steeds verkrijgbaar.

Pieces of Work wordt gepubliceerd door de gerenommeerde Britse uitgeverij Oberon. Alle voorstellingen werden gecreëerd door Ontroerend Goed, bewerking en redactie door Joeri Smet, in samenwerking met Alexander Devriendt, vormgeving door Nick Mattan en Mieke Hooghe.
Kunstencentrum VIERNULVIER
Foyer Theaterzaal
duur: 60 min.
taal: NL gesproken