het Theater Festival

Liv Laveyne

 

Liv Laveyne was vanaf 2000 tot 2015 actief als recensente podiumkunsten voor De Morgen en andere media. Van 2011 tot 2016 programmeerde ze Jong Theater op TAZ (Theater aan Zee). Ze startte mee in 2012 De Grote Post in Oostende op waar ze nog steeds de artistieke werking coördineert en instaat voor de podiumprogrammering. Daarnaast maakt  ze deel uit van de redactie van Circusmagazine en is ze programmator circus op TAZ.

Ik zit in de jury omdat…

Over smaak en kleur valt niet te discussiëren en toch is er niets zo boeiend. Ieder kijkkader is anders, gevormd door cultuur, tijd, opvoeding, overtuiging en ervaringen. Zo’n kijkkader is geen idee fixe maar net je verrekijker en je vergrootglas op je leven en bij uitbereiding de wereld. En soms is het dan net de anderen die je de details doen ontdekken of iets in een ander licht houden. Dat ik vanuit mijn passie voor circus in de jury mag zetelen, is een fijne eer voor een kunstvorm waar de ontwikkeling in volle gang is en waar wars van wat behoort te zijn nog alle vrijheid wordt genomen.

Een belangwekkende voorstelling voor mij is…

Wat is straf podium, wat doet het met mijn buik, mijn hoofd, mijn hart? Wat doet mij anders denken, wat doet mij dieper voelen, wat raakt me onverwacht en maakt me gelukkig opstandig?