het Theater Festival
Ik Ontmoet Mij © Leendert Vooijce

Zorg als Solidariteit

Constant, deBuren, Het TheaterFestival & KVS

Constant, DeBuren, Het TheaterFestival en KVS slaan de handen in elkaar voor een traject rond zorg(zaamheid) als solidariteit. Recente en minder recente maatschappelijke gebeurtenissen dwingen ons ertoe de implicaties van zorg en de manier waarop deze zich in verschillende dynamische netwerken vormt te doorgronden. Doorheen dit traject bevragen we, ondernemen we actie en reflecteren we om het traject op een zo duurzaam mogelijke manier vorm te kunnen geven.

Concreet werden verenigingen en individuen als Zina Platform (Ik Ontmoet Mij sessie), psychologe Esma Alouet van Aya Shiatsu en Globe Aroma benaderd om manieren te vinden waarin we de veelzijdige behoeften aan en in de zorg kunnen delen, ondersteunen en organiseren.

Het traject wordt op do 10 september uitgebreid met om 14u30 een workshop gegeven door Anya Topolski* over hoe solidair te handelen als witte bondgenoot en om 17u een lezing door schrijfster, jurist en activist Olave Nduwanje** over solidariteit in de zorg.

* Anya Topolski is universitair hoofddocent ethiek en politieke filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze promoveerde in de filosofie aan de KU Leuven op het politieke denken van Hannah Arendt, de ethiek van Emmanuel Levinas en het hedendaagse Joodse denken. Haar huidige onderzoek richt zich op kritische filosofie van ras en toegespitst is op de ontmoeting tussen ras en religie in Europa. Haar expertisegebieden zijn: Politieke filosofie, Ethiek, Europese identiteit en uitsluitings-mechanismen, racisme, gender, antisemitisme en islamofobie, politieke theologie, het Joodse denken, Arendt, Levinas, en de Joods-Christelijke mythe.

** Olave Nduwanje (Burundi) identificeert zich als non-binaire trans-femme (zij/haar). Ze is schrijfster, jurist en activist (anti-racisme, LHBTIA+ rechten, anti-kapitalisme, anti-ecocide, etc.). Ze is een van de auteurs uit “ZWART – Afro- Europese literatuur uit de Lage Landen” (2018), “De Goede Immigrant” (2020) en “Being imposed upon” (2020). Je kan haar vinden op Instagram (@Nduwanje), Twitter (@OlaveTalks) en Youtube (@OlaveTalks). Ze is sinds 2019 gevestigd in Brussel.

 

organisatie Constant, deBuren, Het TheaterFestival & KVS | in samenwerking met Globe Aroma, Bar Eliza, BOP & BOfort | met de steun van Africalia

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek