het Theater Festival

Toneelschrijfprijs 2023

Literatuur Vlaanderen, Taalunie, FPK/NFL e.a.

 

De Toneelschrijfprijs 2023 bekroont de schrijver van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat tussen 1 januari 2022 en 31 december 2022 in première ging. De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro verbonden is, geeft een auteur de kans om hun schrijverschap verder te ontwikkelen. De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten en wordt ondersteund door het Lira Fonds en deAuteurs. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2023 ligt de organisatie in handen van Literatuur Vlaanderen. Meer info over de vorige edities van de prijs en over de laureaten vind je hier.

De jury van de Toneelschrijfprijs bestaat dit jaar uit Nyiragasigwa Hens, Rachida Lamrabet, Dennis Meyer en Els Van Steenberghe (voorzitter).

 

Organisatie & partners: Literatuur Vlaanderen, Taalunie, Fonds Podiumkunsten, Nederalands Letterenfonds, deAuteurs, Lira & Sabam for Culture

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek