het Theater Festival

(c) Wim Vandekeybus

Tone Brulin: hommage, bloemlezing en expo

T-boeken en Het Firmament

Tone Brulin (artiestennaam van Antoon van den Eynde, 1926) is een van de meest markante en veelzijdigste Vlaamse theatermakers van na de Tweede Werelddoorlog. Als regisseur, acteur, schrijver en scenograaf verzette hij meermaals de bakens van het Vlaamse theater. Zijn engagement ligt verspreid over vier werelddelen en strekt zich uit over zeventig jaar. Toch doet zijn naam bij een jonge generatie waarschijnlijk nauwelijks een belletje rinkelen.

Zorgvuldig geselecteerde archiefstukken schetsen een beeld van zijn nationale en internationale carrière en belichten dramatische en theatrale ontwikkelingen sinds 1945. Vandaag, een tijd waarin het theater opnieuw op zoek is naar zijn maatschappelijke inbedding, kan zijn pionierswerk een inspiratiebron zijn. Op zaterdag 2 september vindt de fees­telijke presentatie van de bloemlezing uit Brulins toneelteksten plaats. De expo is de hele festivalperiode te bezichtigen.

T-boeken en Het Firmament i.s.m. Het Theaterfestival, AMVB, Letterenhuis en Kaaitheater

Curator: Erwin Jans (T-boeken) m.m.v. Staf Vos (Het Firmament)

De bloemlezing kwam mede tot stand in het kader van het onderzoeksproject ‘Vergeten Vlaams Repertoire’ aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool)

Gratis
duur: Doorlopend expo