het Theater Festival

(c) Sofie Joye

Staat van de Stad Antwerpen: Kick-off Nieuwstedelijke Grond

i.s.m. Kunstenpunt

Ervaar de stad door de ogen van haar kunstenaars, activisten en inwoners. Maak kennis met inspirerende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Antwerpen bevolken. Een dag in het teken van kunstenpraktijken, meer dan wat ook geënt op de stad.

Dit traject kadert in het onderzoek naar wat nieuwstedelijke creatie vandaag de dag kan inhouden. In 2017 gingen we samen met Chris Keulemans een maand lang op pad in Brussel. Chris bundelde zijn ervaringen in Kunstenpocket #1 Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie

Tijdens Het TheaterFestival geven we samen met u het startschot voor een nieuwe editie van de Staat van de Stad in Antwerpen. Op donderdag 6 september stellen we het Antwerpse traject aan u voor en maken we kennis met enkele nieuwstedelijke praktijken zoals Het Bos, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, e.a. Als grassroots organisaties met enkele jaren ervaring op de teller maken zij ons als eerste gidsen wegwijs in de Antwerpse territoria van nieuwstedelijke creatie.

“Territoria van nieuwstedelijke creatie. Het is geen swingende, wel een secuur gekozen formulering. Geen plekken maar territoria: de minder vast omlijnde ruimtes die worden doorkruist en overschreden. Niet artistiek maar nieuwstedelijk: de dynamiek van het snel veranderende stadsleven, die naast heel veel anders ook kunst oplevert, zij het in vormen die niet altijd meteen als kunst worden gecategoriseerd. Geen voorstellingen, tentoonstellingen of concerten maar creatie: het maken in plaats van het gemaakte.”  Chris Keulemans – Brussel. (2017)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen