het Theater Festival

Scene Change – International Exchange Programme

Het TheaterFestival, het Nederlands Theaterfestival & Battersea Arts Centre

 

een uitwisseling tussen zes

performance makers

op drie festivals in 

drie landen

 

Na een succesvolle pilot in 2022 werken Het TheaterFestival Vlaanderen (HTF), het Nederlands Theaterfestival (NTF) en Battersea Arts Centre (BAC, Londen) samen aan SCENE CHANGE: een internationaal uitwisselingsprogramma op drie festivals in de nazomer van 2023.

Tijdens de Horizon Showcase op het Edinburgh Fringe Festival (w/c 22 aug), het Nederlands Theater Festival (8-10 sept) en Het Theater Festival (11-13 sept) nodigen we zes performance makers uit die samenkomen om de voorstellingen op de festivals te zien en te reflecteren, hun eigen artistieke praktijken en werkomstandigheden te delen, actuele internationale thema’s en trends in performance te bespreken en uiteindelijk je ideeën en observaties te delen.

Het programma wil zes kunstenaars de kans geven een dialoog aan te gaan over artistieke en sociale thema’s over nationale grenzen heen, hun netwerken te verbreden en hun artistieke praktijk uit te breiden. We nodigen hen ook uit om hun kritische reflecties en perspectief als kunstenaar op onze drie festivalprogramma’s en de positie die zij innemen in een bredere internationale kunst-ecologie te delen.

Scene Change wordt gefinancierd door Fonds Podiumkunsten / Performing Arts Fund NL.

 

Deze activiteit is niet publiek toegankelijk.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek