het Theater Festival

Uitreiking Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten & Taalunie Toneelschrijfprijs

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz reikt de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten uit. De prijs gaat naar een persoon of organisatie uit de podiumkunsten voor zijn of haar opmerkelijke prestatie tijdens het voorbije jaar. Daarnaast reikt de minister de Taalunie Toneelschrijfprijs uit. Hiermee wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk stimuleren. De genomineerden zijn Magne van den Berg, Rik van den Bos en Barbara Claes. Ook de winnaar van de Roel Verniers Prijs wordt bekend gemaakt. Iedereen is welkom.

in samenwerking met

label_cultprijzen_gebloktRoel Verniers Prijslogo_toneelschrijfprijs_2016logo_rgb_middelLira_F_CMYKdeAuteurs_logo_Baseline_Vect SFC_PETIT_UNIQUEMENT_RVBCircuitX-logo-webt-heater_q

De Taalunie Toneelschrijfprijs bekroont de schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. De prijsuitreiking vindt afwisselend in Vlaanderen en Nederland plaats.

Met de Taalunie Toneelschrijfprijs wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk stimuleren. De prijsuitreiking vindt afwisselend in Vlaanderen en Nederland plaats. De prijs bedraagt 10.000 euro. De Toneelschrijfprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lira, Sabam en deAuteurs.
Meer informatie over de prijs kunt u hier vinden.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek