het Theater Festival

MASS #2

Kris Verdonck / A Two Dogs Company

Voor de voorstelling ACT, een monoloog met teksten van Samuel Beckett, maakt Kris Verdonck de installatie MASS #2, waarin vier poëtische landschappen zonder mensen zich ontvouwen.

Een grafiet-grijze massa beweegt langzaam als was het water. De materie lijkt licht en zwaar tegelijkertijd. Alsof er tektonische platen aan het schuiven zijn, ontstaan er bergen en dalen voor de ogen van de toeschouwer, om meteen weer te verdwijnen. Een levend landschap, een kosmische omgeving, pure materie, geologie in een time-lapse.

Dit performatieve landschap zou het grijze, de leegte kunnen zijn, waarin de meeste van Becketts teksten zich afspelen. Anderzijds brengt MASS #2 een andere laag van Becketts werk naar boven: die van een post-apocalyptische omgeving, van een leven na het einde, na de destructie. Het systeem blijft doorgaan, landschappen blijven zich vormen en vervormen, ook nadat de mens verdwenen zal zijn.

 

concept & regie Kris Verdonck | dramaturgie Kristof van Baarle | technische coördinatie Jan Van Gijsel | constructie Koen Roggen | coproductie Nuit Blanche | met de steun van de Vlaamse Overheid & de Vlaamse Gemeenschapscommissie

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek