het Theater Festival

Summerschool Kunstkritiek

rekto:verso

Last van schrijfkriebels bij het zien van voorstellingen of tentoonstellingen? Nood om met verwanten langer door te praten over wat je zag, te discussiëren over hoe je het neerschreef? Of wil je eindelijk de zin inzien van kunstkritiek? Schrijf je dan in voor de summerschool kunstkritiek.

Voor het zevende jaar op een rij biedt rekto:verso een summerschool kunstkritiek aan op het TheaterFestival. De workshop is worken en shoppen tegelijk. We kijken samen voorstellingen op het festival, vluchten zo nu en dan weg voor een tentoonstelling of een Hollywoodfilm, wringen tussendoor een paar recensies uit onze koker, feedbacken elkaar op het resultaat, vragen soms een theatermaker mee rond de tafel en schermen voortdurend over kunstkritiek. Praat- en schrijfdagen wisselen elkaar af, eventueel met een spin-off in de festivaldagkrant of later in een of ander tijdschrift.

Opgelet: de praktijk wijst uit dat er tijdens de periode van de summerschool weinig tijd is voor andere pleziertjes, het gaat om een intensieve week. Psychologische opvang verzekerd.

Meedoen? Stuur ten laatste op 15 juli een korte motivatiebrief en cv naar info@rektoverso.be, plus een recensie of artikel over kunst dat ons een idee geeft van je schrijven. Rond 1 augustus weet je of je erbij bent.

 

in samenwerking met  Rektoverso