het Theater Festival

© Tina Herbots

Dag van de Maker

Een initiatief van Het TheaterFestival, Circuscentrum, Dag van de Dans & de detheatermaker

 

Met de Dag van de Maker ondersteunen Circuscentrum, Dag van de Dans, detheatermaker en Het TheaterFestival kunstenaars in hun traject naar professionalisering door een dag lang de ruimte te bieden aan makers (van verschillende generaties) om (samen) te werken en uit te wisselen (in de vorm van het uitproberen van werk, het pitchen van een concept, e.a.).

De Dag van de Maker wil makers uit zowel dans, theater als circus samenbrengen en uitnodigen om over de disciplines heen met elkaar het gesprek aan te gaan, zowel in woorden als in daden. Zweten en denken / denken en zweten. En zo elkaar vinden…of niet?

Binnen de podiumkunsten hebben dans, theater en circus elk hun eigen taal en hun eigen ontwikkeling. Het podium is hun (t)huis, maar wel één met verschillende kamers.

Op deze dag willen we vooral ook bruggen slaan/bouwen. We dagen makers uit om over het muurtje van de eigen discipline heen te kijken. Wat kunnen theatermakers leren van circusartiesten en omgekeerd? Waarin verschilt de taal van een danser van die van een acrobaat? Communiceren dansers met hun lichaam en theatermakers vooral met woorden? Of is het onderscheid soms nog moeilijk te maken en is iedereen gewoon ‘maker’?

 

Ben jij een maker uit dans, theater, circus of een andere performatieve discipline? Stel je tot 1 juli kandidaat voor Dag van de Maker.

Deze activiteit is niet publiek toegankelijk.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

CONTACT

@ info@theaterfestival.be
het TheaterFestival Vlaanderen
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen

TICKETS

Kaaitheater
W www.kaaitheater.be
T +32 2 201 59 59
Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek