het Theater Festival

Wat inspireert de elf acteurs van Camping Sunset?

do 05 sep 2019

In het off-luik van het TheaterFestival kan je naar Camping Sunset, een vereniging van 11 studenten en alumni van de opleiding Drama van KASK School Of Arts. Zij spelen, in totaal 17 avonden, Maksim Gork’s klassieker Zomergasten, waarin we een heleboel personages leren kennen. Maar wie zijn de acteurs achter de personages? Wij legden elke acteur een vraag voor, waarop ze intuïtief antwoordden. Zie hier: 11 intieme mini-portretten.

Simon Baetens

De mooiste zin uit een boek die ik ooit las is... ‘De mens, dat klein verdwaald heelal’ (een verkeerd gelezen citaat van Goethe, want eigenlijk staat er ‘De mens, dat klein verdwaasd heelal’, maar dit vind ik mooier) – Mitch Van Landeghem, Kaljerija

De lekkerste cocktail die je kan bestellen is… Cosmopolitan mét suikerrandje, lik-lik-nip.

– Loes Swaenepoel, Rjoemin

De meest aangrijpende filmscène die ik ooit zag is… Titanic: als Jack sterft en naar beneden zinkt.

– Flor Van Severen, Sjalimov

De leukste stad om te bezoeken is… Bangkok, Oriental setting / And the city don’t know that the city is getting / The creme de la creme of the chess world / In a show with everything but Yul Brynner

– Lucie Plasschaert, Joelja

Een lied waarvan ik altijd moet huilen is… Jojo van Jacques Brel, gezongen in het Nederlands door Jeroen Willems. – Carine van Bruggen, Varvara

De beste Disney film is… The Incredibles, een film die gaat over een maatschappij waarin superhelden worden verbannen. Telekinese is ook heel handig als je je huis moet kuisen of jeuk hebt aan je rug.

– Bjorn Floréal, Basov

Het mooiste plekje in Gent is… De Gentbrugse Meersen zijn prachtig. Natuur en nen snelweg naast elkaar. Het leven zoals het is.

– Aimé Claeys, Soeslov

De theatervoorstelling die me het meest is bijgebleven is… Oei. Ik vind dit een moeilijke vraag om te beantwoorden, wat een ellende! Wat me dit jaar echt is bijgebleven is Some things last a long time van Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms.

– Louise Bergez, Olga

Some things last a long time © Axel Himburg

De vroegste jeugdherinnering die ik heb is… Een uitje met oma zaliger naar het station waar ik vol spanning  in de buggy wachtte op voorbij denderende treinen en de gelukzalige ontlading die daarop volgde.

– Arne de Tremerie, Vlas

De beste street art in Gent is… Die vogel. (Jesse bedoelt de vogel van ROA in de Bastionstraat, red.)

– Doedakov en Nonkel

Het beste concert dat ik ooit meemaakte is… Woodstock was mijn ultieme hoogtepunt. Allemaal verschillende mensen samen, alles leek mogelijk en we deelden voor even dezelfde idealen.

– Eleonore Van Godtsenhoven, Marja

 

Zomergasten is nog te zien van 5 tot en met 14 september op de Lübeck-site

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,