het Theater Festival

“Ontwapenend, maar allesbehalve naïef. Genereus, maar vanuit een groot zelfbewustzijn. Vol, maar nergens overdadig. Zeemaal boort een nieuwe wereld aan.”

#jury23

“Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn.”

De Standaard

“Iedere voorstelling vormt, net als ZEEMAAL, een versmelting van diner en theater. Want bij Laika geloven ze heilig in het zogeheten begrip ‘convivialiteit’, volgens het woordenboek een ‘in een groep of gezelschap heersende sfeer van feestelijke saamhorigheid en joie de vivre’.”

de Volkskrant

ZEEMAAL

Laika & Sien Vanmaele

 

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

 

 

 

Laika in coproductie met Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium
Met de steun van Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid
Tekst en spel: Sien Vanmaele
Zintuigelijk concept: Peter De Bie & Sien Vanmaele
Muziek: Jason Dousselaere
Scenografie: Studio Kuurjeus & Peter De Bie
Eindregie Jo Roets
Kostuum: Manuela Lauwers
Dramaturgie: Mieke Versyp
Keuken: Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst
Lichtontwerp: Thomas Stevens
Techniek & productie: Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes & Pieter Smet
€40 / +65: €38 / -26: €36 / -18: €34
Inclusief buikvullende maaltijd
duur: 100 min.
taal: Nederlands