het Theater Festival

“De combinatie van Gombrowicz Yvonne met de poëtica van Tibaldus is een match made in heaven. Zowel voor de spelers als de toeschouwers. Een gedroomd huwelijk tussen de absurditeit van Gombrowicz en de speellust van Tibaldus.”

Etcetera

Yvonne, Prinses van Bourgondië

Tibaldus

Het jonge theatergezelschap Tibaldus gaat aan de slag met Yvonne, Prinses van Bourgondië (1935) van de Poolse avant-garde schrijver Witold Gombrowicz. Bij wijze van grap verlooft prins Filip zich met de weerzinwekkende Yvonne. De koninklijke familie en de hele hofhouding belanden hierdoor in een toestand van chaos. Yvonne zelf blijft de spil waarrond een kluwen van intriges en onthullingen zich afspeelt. Ze zegt haast niets, en houdt zo de anderen een spiegel voor. Het speelvlak is een cirkel op scène. Als toeschouwer stap je mee in deze arena waarin zich een ware strijd afspeelt. Het absurde universum van Gombrowicz krijgt in de handen van deze jonge makers een frisse en speelse update.

concept & regie Timeau De Keyser | van & met Simon De Winne, Hans Mortelmans, Eva Binon, Lieselotte De Keyzer, Benjamin Cools, Ferre Marnef & David Van Dijcke | fotografie, film & grafisch ontwerp Pieter Dumoulin | productie Tibaldus | coproductie Toneelhuis | met dank aan les ballets C de la B, Kopergietery, NTGent, In de Ruimte & CAMPO
Toneelhuis
Bourlaschouwburg
€16 (basis) / €12 (-25/65+, oKo) / €8 (-19)
duur: 110 min.
taal: NL gesproken