het Theater Festival

“In tijden van eenzijdige identiteitsconstructies gaat de voorstelling intelligent om met binaire opposities: eerst schept ze door simpel onderscheid tussen jong en oud of man en vrouw spontane categorieën in je hoofd, om die dan onverwacht over elkaar te schuiven en er de pure menselijkheid over te laten zegevieren. "De ontroering daarvan is groot.”

#jury23

“”

What Remains

Zoë Demoustier / Ultima Vez

 

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen. 

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt. Er schuilt immers ook schoonheid in het verliezen, in het langzaamaan lichter worden van het lichaamsarchief. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan zowel jong als oud krachtig in hun kwetsbaarheid. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

 

 

 

Choreografie Zoë Demoustier
Performers Misha Demoustier, Jef Stevens, Karin Vyncke, Irene Schaltegger, Alice Monserez, Chizzy Chinaedu, Charlotte Maes, Kyora Kaiwa Stoffer, Luwe Van Gucht & Charlie Van Cauwenberghe
Dramaturgie Danielle van Vree
Choreografische ondersteuning Oihana Azpillaga
Artistiek advies Annemie Boonen, Misha Demoustier, Oihana Azpillaga & Wim Vandekeybus
Kostuumontwerp & onderzoek Annemie Boonen
Muziek- en geluidsontwerp Misha Demoustier & Rint Mennes
Muziekonderzoek Misha Demoustier & Sebastiaan Wets
Sound on tour Rint Mennes / Schröder
Licht- & decorontwerp Thomas Glorieux
Lichtadvies Varja Klosse
Licht op tournee Thomas Glorieux / Benjamin Verbrugge
Interviews Yelena Schmitz
Productie Ultima Vez
Coproductie STUK Leuven, BRONKS Theater voor jong publiek, HET LAB Hasselt, Krokusfestival Hasselt
Bijstand Emma Hons, Karlijn Vanoppen, Sarah Migairou Feldman, Dauwke Van Kerckhoven, Chisom Lois Onyebueke Chinaedu
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter gemachtigd door Belfius.
Ultima Vez wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Met dank aan Kristien De Coster, Kaïs Ung, Albertine Guilloteau Croizé, Hélène De Vrieze, Lore Stessel, Tom Herbots, Klaartje Lambrechts, Daniel Demoustier, Kurt van der Elst, Klaas De Somer, Johan Boonen, Willem Lenaerts, Maarten Van Cauwenberghe, Voetvolk/Rubigny, Pieter-Jan Decraene, Katrien Pauwels, Evelyne Coussens, Aaron Wouters, Inne Goris, prof. dr. Sebastiaan Engelborghs, Lana Van Dierdonck, Veerle Berghmans, Joke Laureyns, Kwint Manshoven, Mieke Versyp, Hanne Demeire, House of Music, het stiekeme stadskoor STEMMER onder leiding van. Peter Spaepen, basisschool Catharina, juffrouw Hilde Jacobs, woonzorgcentrum HOGEVIJF, Simen Eeckhout, Heleen Schepens, Hilde Vanhoutte, Anne Crevits, de ouders en familieleden van de kindercast, Sophie Lauwers, Kris De Bruyne.
PARTERRE: €22 / +65: €20 / -26: €18 / -18: €14
BALKON: €20 / +65: €18 / -26: €16 / -18: €14
duur: 70 min.
taal: Zonder woorden