het Theater Festival

“Een koor jonge performers representeert op fenomenale wijze het collectief dat zich tegen de ijdele ambitie van Vincent Rietveld keert. Een voorstelling die verder reikt dan de wereld van het toneel.”

#TFNL19

“Zowel een verrassende en ontregelende als spitsvondige en hilarische voorstelling.”

Theaterkrant

“Of excelleren in je individuele eentje het uitgelezen instrument is om je te onderscheiden van de massa moet hier in het midden blijven. Maar dat het onderzoek ernaar heerlijk theater oplevert is alvast een feit.”

De Volkskrant

“Serious business vermomd als hilarisch entertainment”

Dagblad van het Noorden

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or

De Warme Winkel

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten langs de hoogte- en dieptepunten. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te identificeren, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid.
Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

Maker en speler Vincent Rietveld wil verder reiken dan de middelmatigheid van het leven. Waar de prijzenkast van zijn collectief langzaam volstroomt, staat zijn persoonlijke prijzenkast nog droog. Daar probeert hij met Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or verandering in te brengen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol. De prijs wordt uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater tijdens het Nederlands Theaterfestival. De winnaar krijgt een gouden legpenning en wordt met een portret vereeuwigd in de galerij van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Het is het hoogst haalbare voor elke theateracteur. Vincent Rietveld zet alles op het spel om een nominatie in de wacht te slepen.

In deze voorstelling zoekt De Warme Winkel mogelijke antwoorden op de vraag: hoe verhoud je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid?

concept, tekst & spel Vincent Rietveld | tegenspel Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg & David Westera | eindregie Bianca van der Schoot | script coaching Joachim Robbrecht | bühne André Pronk | kostuums Bernadette Corstens | muziek Gerry Arling | techniek Manuel Boutreur | productieleiding Lena Meijer | coproductie Grand Theatre Groningen | met ondersteuning van Stichting Melanie, Lira Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst & Fonds Podiumkunsten
€18 (basis) / €16 (65+) / €14 (-26) / €10 (-18) / UITPAS
Opgelet! Tickets aan de avondkassa enkel CASH (!)
duur: 100 min.
taal: NL gesproken

Vincent Rietveld (1977) studeerde in 2002 af van de Toneelacademie Maastricht. Sinds de oprichting van De Warme Winkel is Vincent een vaste waarde en is als maker en speler bij de meeste producties betrokken. Samen met Mara van Vlijmen en Ward Weemhoff leidt hij het theatercollectief. Daarnaast regisseerde Vincent onder andere bij Orkater, Trouble Man, Artemis en Het Kleine Theater. 

De Warme Winkel kreeg een bijzondere vermelding van de VSCD-dansjury en won de Regieprijs en de Prijs van de Kritiek met De Warme Winkel speelt De Warme Winkel (2017). Het Contact Festival in Polen bekroonde Gavrilo Princip (2017). Viva la naturisteraçion won in 2012 de publieksprijs op theaterfestival Karavaan.