het Theater Festival

“Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen is een aanstekelijke zoektocht naar roem en zingeving.”

Theaterkrant

Scheeps-Horeca

Frascati Producties/Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Wil jij na de voorstelling al je vragen kwijt? Sluit dan aan bij het nagesprek met Jan Hulst en Kasper Tarenskeen na afloop van de voorstelling in Gang Beel laag niveau 0. 

Jonge makers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen wagen zich aan een epos. Licht geïnspireerd op vermeende gedeelde roots in Indonesië onderzoeken zij met zo min mogelijk voorkennis hoe hun voorvaders de reis naar het Oosten ervoeren. Wat drijft je om naar de andere kant van de wereld te reizen als het negen maanden duurt en je waarschijnlijk dood gaat onderweg? In dit coming of age drama gaan drie jongens op zoek naar vaste grond onder de voeten, maar vooral ook naar peper.

Jan Hulst (1987) en Kasper Tarenskeen (1988) tonen een wereld waar filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort Romantiek ademen. Ze zoeken de dunne scheidingslijn op tussen melodrama en ironie: een stijl die zowel geestig als bloedserieus is, op de rand van special effects en diepzinnige contemplatie. Hun personages zijn vervreemd van hun omgeving en gaan op zoek naar een plek in de eeuwigheid.

Scheeps-Horeca is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. Dit is de belangrijkste Nederlandse theaterprijs voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theaterfestival. De winnaar ontvangt 45.000 euro voor de herneming van de voorstelling of de creatie van een nieuwe productie.

tekst en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | spel Jim Deddes, Thomas Höppener, Tim Linde | kostuums Nola van Timmeren | lichtontwerp Ramses van den Hurk
DE SINGEL
Theaterstudio
€16 basis / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)
duur: 80 min.
taal: NL