het Theater Festival

PL3MONS

Younes van den Broeck aka Spitler

 

PL3MONS is een hybride, Afro-futuristische, multimediale performance in 3D-stijl die drijft op een postapocalyptisch scenario: klimaatverandering is een feit en de bevolking zit in overlevingsmodus. 

Buitenaardse, parasitaire wezens vinden via plastic een gastheer om vernieling en verderf te zaaien op aarde. PL3MONS gaat over de roofzuchtige rol van plastic en andere vervuilers. 

Alle maskers, decors en kostuums werden ontworpen en gemaakt door Younes van den Broeck zelf.

 

maker, scenograaf, productie Younes van den Broeck aka Spitler | dramaturgie, choreografie, productie Ramos Sama | dansers Alex Aguirre y Otegui, Edy Lima Panzo, Moïse Gombo Kamitatu, Jonas Garrido Verwerft, Tomas Ntamashimikiro, Ivan Farinha | muziek Redouan Haou Haou, Willy Darktrousers, Younes van den Broeck aka Spitler & Phonk Doctor Sloth | video Magnus Dikese, Redouan Haou Haou & Gwilermo | techniek Zeno De Bruyn | met steun van d e t h e a t e r m a k e r, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Fameus, De Maan & LNVT
€16 (basis)
€15 (65+/sectortarief)
€14 (-25)
€10 (-19)
duur: 50 min.

Younes van den Broeck aka Spitler (1991) is beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn maatschappelijk engagement zet hij om in kunst, woord en beeld. Zijn woordkunst is meestal maatschappijkritisch.

Hij maakt deel uit van een nieuwe kunststroming: het Fokovisme. Deze kunststroming is een tegenreactie tegen alle absurde kunststromingen die een kunstenaar in de strot geramd krijgt tijdens zijn studie. In het kunstonderwijs worden te veel regels opgelegd. De Fokovisten zetten zich af tegen onderwijsvormen die eigenheid, stijl en vrijheid van een kunstenaar om zich te uiten beperken.

In mei 2018 ontving hij de Koningin Mathildeprijs in samenwerking met Commusaic vzw voor het project Beats and bars. Hiervoor gaf hij workshops in gevangenissen in New York en België.