het Theater Festival

“Zo’n voorstellingen zouden we vaker moeten zien (...) als een beeld van verbinding en uitwisseling.”

pzazz

Melting Pot

Marco Torrice

 

Melting Pot wil dansers van verschillende stijlen samenbrengen. Via deze dansoefening kunnen de deelnemers uiting geven aan of zich ontdoen van allerlei emoties: vreugde, sensualiteit, woede, frustratie… 

Melting Pot zit tussen voorstelling en recreatieve ruimte in, en combineert verschillende benaderingen van performen: de frontale contemplatie van een dansvoorstelling, het improviserende van streetdance, of de ‘happening’ van een participatieve voorstelling waarin publiek en de performers samenvallen. 

 

De cast is een mix van academisch geschoolde en autodidactische acteurs en dansers, bekwaamd in allerlei dansstijlen – van hedendaagse dans  tot hip hop freestyle. Dj-sets worden afgewisseld met composities; wereldmuziek en elektronische muziek lopen in elkaar over. 

De muziek heeft als doel de uitwisseling te vergemakkelijken en hopelijk een gevoel van vertrouwdheid te creëren. De optredens monden dan ook vaak uit in een feest!

 

 

 

Choreografie: Marco Torrice
Dansers: Jerneja Fekonja, Luiz Felipe Lucas, Mavi Viana Veloso, Naama Shoshan, Fogiel Levin, Nabil Ennassouh & Tijen Lawton Goosen
Muziek/DJ: Thomas Turine
Kostuum: Miguel Olmeda
Uitvoerend producent: LaGeste
Coproductie: kunstZ, KAAP & workspacebrussels
Met de steun van: de Vlaamse Overheid & wpZimmer
In samenwerking met: ISAC (Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies), TIMISS & Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Deze voorstelling maakt geen deel uit van de officiële selectie, maar vindt plaats tijdens Het TheaterFestival in Studio laGeste (Bijlokesite)
€20 / €15 / €10 (pay what you can)
€3 (UITPAS)
0€ (Theaterstudenten)
duur: 60 min.

Marco Torrice is dansmaker, choreograaf en dansleraar. Hij is geboren en getogen in Rome, waar hij filosofie studeerde aan de La Sapienza Universiteit. Tijdens zijn universitaire studies begon hij ook danslessen en dansworkshops te volgen in Italië en over heel Europa. In 2006 verhuisde hij naar Brussel om te studeren aan P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) waar hij in 2010 afstudeerde. Marco werkte voor de Belgische dansgezelschappen Mossoux-Bontè en Rosas, en voor het Hongaarse dansgezelschap Hodworks. Hij nam ook deel aan ‘The show must go on’ van Jerome Bell en aan ‘La Valse’, een dansfilm van Thierry De Mey, gebaseerd op de choreografie die hij maakte op ‘La Valse’ van Maurice Ravel als sluitstuk van ZOO’s voorstelling Accords, van Thomas Hauert. Marco is ook auteur van verschillende dansvoorstellingen zoals: ‘Three études on Ligeti’ (2008), in samenwerking met de Hongaarse choreograaf Csaba Molnar. ‘Me, Myself and I’ (2011), een solo gebaseerd op de samenwerking met Marta Virag, onderzoekster op het gebied van neurowetenschappen. Samen met de Hongaarse choreograaf Csaba Molnar creëerde hij ook ‘Kitty 2012’ (2011), die werd geselecteerd voor Aerowaves 2011. In 2012 creëerde hij samen met de Hongaarse choreografen Adrien Hod en Csaba Molnar ‘The way my father imagined it all’, binnen het project ‘Jardin d’Europe’, en ‘Centipedes’ in opdracht van SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) voor het dansgezelschap Bodhi Project. In 2014 werkte hij samen met Csaba Molnar voor de creatie van ‘Decameron’. Tussen 2015 en 2017 voerde hij een reeks solo’s uit in het kader van Liminal, een muziek elektronisch festival gevestigd in Rome, dat als doel heeft een ruimte van vrije culturele experimenten en cross-media verschillende podiumkunsten te creëren. In 2018 begon hij met het ontwikkelen van ‘Melting Pot’, een danspraktijk gebaseerd op improvisatie die werkt als een ontmoetingsplaats voor dansuitdaging en -uitwisseling, waar dansers van verschillende stijlen en culturele achtergronden een dialoog kunnen aangaan. Naast zijn werk als danser en choreograaf geeft Marco ook les en workshops in verschillende dansscholen zoals P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios), de Budapest Contemporary Dance Academy, SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), Tanzfabrik (Berlijn), Isadora Duncan Center (Praag), Artesis Plantijn Hogeschool (Antwerpen), ISAC | Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies en bij Da.Re. Dance Research (Rome).