het Theater Festival

“De poëtisch rappende choreograaf Louis Vanhaverbeke valt met Kokokito meteen op: moedig en kwetsbaar tegelijk.”

De Morgen

Kokokito

Louis Vanhaverbeke

Graag meer omkadering? Na de voorstelling vindt er een dubbelgesprek plaats met Louis Vanhaverbeke en Lisa Verbelen (ONE.) in Monty. 

Kokokito is een door spel geleide lecture-performance van de jonge choreograaf & performer Louis Vanhaverbeke. In deze solovoorstelling danst-speelt-prutst-slamt hij zich een weg door de ruimte, flirtend met de setup van een concert. Gefascineerd door het gesproken woord gaat Vanhaverbeke op zoek naar de relatie tussen taal, beweging en geklungel. Kokokito is een multi-poging om onze complexe gang van denken te ontvouwen, om al slammend, scattend en rhymend onze plek in de wereld te bevragen.

Louis Vanhaverbeke (1988) studeerde in 2010 af aan Sint-Lucas Gent en in 2014 aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling) Amsterdam. In datzelfde jaar won hij de Krisztina de Châtel Award voor meest belovende choreografie op het Amsterdamse ITs-festival. Zijn artistieke praktijk bestaat uit het maken van performances en installaties met objecten of brol, zo hij zelf zegt. Plastieken voorwerpen, drumcomputers, karretjes en andersoortig kleurrijk tuig worden aangewend om zijn uiterst beweeglijke performances te assembleren.

van en met Louis Vanhaverbeke | productie Louis Vanhaverbeke, Bâtard, CAMPO | advies Dries Douibi, Pamina de Coulon, David Weber-Krebs | met dank aan Oneka von Schrader | uitvoerend producent CAMPO
€16 basis / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)
duur: 50 min.
taal: EN & NL