het Theater Festival

Forever Young

Frascati Producties/Marijn Brussaard

Rook vult de ruimte. Het geluid van een machinegeweer klinkt. Spotlights flitsen aan… en dan stapt rapper Young Ludo het podium op. Gehuld in een boksjas. De armen gespreid.

Marijn Brussaard transformeert voor Forever Young naar zijn alter ego Young Ludo. Met zijn door auto-tune vervormde stem en opzwepende beats creëert hij een concert waarin de curieuze symboliek van de Amerikaanse hiphop- en rapcultuur wordt blootgelegd. In deze bezwerende performance verwijst hij naar grootheden als Drake, Kanye West en DJ Khaled. Brussaard ontrafelt de bijna religieuze verheerlijking van een superster en de eenzaamheid die eronder schuilgaat.

Forever Young is een scherpe en humoristische parodie op rapcultuur en tegelijkertijd een ode aan de energie, theatraliteit en bravoure van dit genre.

Marijn Brussaard (1993) volgde de vooropleiding van de Nationale Balletacademie en studeerde vervolgens verder aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunst. In 2014 studeerde hij af met de solovoorstelling Rhythm of the Night waarmee hij Het Debuut won op het Amsterdamse ITs-Festival. Marijn maakt ook elektronische muziek als onderdeel van muziekformatie Know V.A. waarmee hij in 2015 een eerste plaat uitbracht en waarmee hij eerder al stond op festivals als Pitch en Lowlands.

concept, tekst, spel Marijn Brussaard | scenografie Nikki Hock | advies Bianca van der Schoot
DE SINGEL
Theaterstudio
€16 basis / €12 (-25/65+) / €8 (-19 jaar)
duur: 50 min.
taal: NL