het Theater Festival

© Jimmy Kets

“De meisje is een authentieke, belangrijke vertelling over zijn wie je wilt zijn, over strijden tegen normativiteit, over afstand doen van geïnternaliseerde schaamte en schuld.”

De Standaard

De Meisje

Jaouad Alloul & MartHa!tentatief

Een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis

In deze intense en aangrijpende voorstelling vertelt Jaouad Alloul hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn, hij speelde met de poppen van zijn zussen en werd verliefd op jongens. Elke avond bad hij tot God om genezing. Elke morgen was alles nog altijd zoals het was.

Op 20 jarige leeftijd trok hij de deur achter zich dicht en stapte hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. Op zoek naar zichzelf.

spel Jaouad Alloul | tekst Jaouad Alloul & Johan Petit | licht & geluid Tim Clement | kostuum Tine Deseure | productie Jaouad Alloul (Be Human vzw) & MartHa!tentatief | coproductie Perpodium | met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid
€20 (basis) / €15 (65+/-26/-18/pro)
duur: 65 min.
taal: NL gesproken / FR boventiteld

Jaouad Alloul
MartHa!tentatief

Jaouad Alloul is een theatermaker, zanger en multidisciplinaire performer. Deze selfmade creatieve ondernemer houdt ervan om zichzelf steeds uit zijn comfortzone te halen. Hij speelt graag met het thema gender en controversiële thema’s schuwt hij niet. Zijn activisme komt naar voren wanneer hij bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is.

MartHa!tentatief is een klein maar hoogst dynamisch theatergezelschap dat al jaar en dag rond stedelijke thema’s werkt, met toegankelijke en vaak feestelijke voorstellingen als eindresultaat. De makers van het gezelschap proberen zo onbevangen mogelijk de tijd en de wereld waarin ze leven te tonen in hun voorstellingen. Het gezelschap steunt daarvoor op diepgaande research die uitmondt in originele teksten.

Uit de blog: