het Theater Festival

“Binnen het format van een romantisch concert draaien Vercammen en Cnapelinckx hete kwesties als migratie, klimaat, nuttigheidsdenken en politieke repressie in het vlotte inpakpapier van een kinderfabel.”

#jury23

“De bleke baron is een muzikaal sprookje dat net zo goed over een dictatuur uit het verleden als over één uit de toekomst zou kunnen gaan, en waar volwassenen en kinderen elk op een andere manier heel veel aan zullen hebben. Laat komen dus, de gedichten, de witregels, de blos en de aarzeling.”

Het Nieuwsblad

De Bleke Baron

Kopergietery / KGbe

 

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider.
Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken. Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….

‘De bleke baron’ is een muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (‘De koningin is verdwenen’, de Anale fase). Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht.

Het verhaal en de liedjes van de voorstelling werden ook gebundeld in het gelijknamig boek uitgegeven door De Eenhoorn, met illustraties van Chiara Lammens.

 

Concept, creatie, spel & muziek: Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx
Artistieke coach: Joris Van den Brande
Scenografie: Michiel Soete
Kostuums: Joke Raes
Stem: Lore Dejonckheere
Klank: Jonas De Wulf
Licht: Jeroen Doise
Techniek: Jonas De Wulf, Kris Van Oudenhove
Decorbouw: Kris Van Oudenhove, Polien Demeulemeester, Jonas De Wulf, Gielke Smet
Productieleiding: Gielke Smet


Een productie van Kopergietery & KGbe
Met dank aan het voortraject in Cultuurcentrum Brugge
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid
8+
€20 / +65: €18 / -26: €16 / -18: €14
duur: 65 min.
taal: Nederlands met Franse boventiteling