het Theater Festival

Vacature: festivalcoördinator (m/v/x)

za 12 jun 2021

Het Theaterfestival Vlaanderen vzw is een toonaangevend podiumkunstenfestival dat alternerend wordt georganiseerd in de centrumsteden Antwerpen (DE SINGEL), Brussel (Kaaitheater) en Gent (Voo?uit). Het festival markeert de start van het nieuwe podiumseizoen en presenteert de meest belangwekkende voorstellingen van het voorbije seizoen, geselecteerd door een professionele jury. Een uitgebreid parallelprogramma – samengesteld door de coördinator – zoomt in op wat leeft in de podiumkunsten en wakkert het debat over de positie van de podiumkunsten in de maatschappij aan. Het Theaterfestival werkt nauw samen met partners DE SINGEL, Kaaitheater, Voo?uit, Kunstenpunt en het Nederlands Theaterfestival in Amsterdam.

Over deze job

Als festivalcoördinator ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Het Theaterfestival (met administratieve zetel in Antwerpen).

  • Je stelt een professionele jury samen en vuurt hen aan. Je hebt overzicht op premières in de Lage Landen.
  • Je houdt een vinger aan de pols over de stand van zaken binnen de podiumkunsten.
  • Je stelt jaarlijks een planning en begroting op.
  • Alle activiteiten op het festival – zowel voorstellingen als parallelprogramma – volg je op: zowel inhoudelijk als zakelijk, als op het vlak van communicatie, productie, techniek en logistiek. Voor administratieve ondersteuning kan je rekenen op DE SINGEL.
  • Vanuit je inhoudelijke en zakelijke festivaloverzicht motiveer je een tijdelijke festivalploeg.
  • Je werkt nauw samen met verschillende en diverse podiumorganisaties, zowel groot als klein, in de drie steden en Vlaanderen (zoals kunsthuizen, (alternatieve) presentatieplatformen, steunpunten, …) en neemt hen jaarlijks mee in de missie van het festival.
  • Je bent verantwoordelijk voor het schrijven en opvolgen van dossiers: stad, sponsoring alsook het dossier voor de komende meerjarige subsidieronde van het Kunstendecreet (2023-2027), zowel artistiek als zakelijk.
  • Je bent het aanspreekpunt voor je partners, Raad van Bestuur, het brede podiumkunstenveld, overheden en media.

Type: Voltijds

Deadline: 23/6/2021

Lees hier de volledige functiebeschrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *