het Theater Festival

TheaterFestivalRedactie werft aan!

vr 29 jun 2018

GEZOCHT! Voor de redactie van Het TheaterFestival in deSingel zoeken we schrijvers, videomakers, digital storytellers… die willen meewerken aan de dagkrant en blog.

(Ook zeer welkom: Engelstalige schrijvers!)

Ben/ken jij zo iemand met liefde voor theater, een vlotte pen of goede digitale skills? Wil je graag boeiende artiesten ontmoeten? De geselecteerde voorstellingen zien? Meedraaien in een tof redactieteam? En coaching krijgen van Filip Tielens (De Standaard, De Zendelingen)? En ben je vrij van 27/8 tot 8/9 (of zoveel mogelijk dagen)?

Mail dan snel naar info@theaterfestival.be met je motivatie en een tweetal eerdere teksten die je schreef (interviews, artikels, recensies…) of een link naar video/audio/storytelling.

Hoe gaat het in zijn werk?
Van 27/8 tot 8/9 werkt de redactie van het TheaterFestival vanuit deSingel in Antwerpen. ‘s Ochtends is er een redactiemeeting en brainstorm, dan wordt er volop geïnterviewd en getypt (of gefilmd en gemonteerd) en ’s avonds deel je de dagkranten uit aan het publiek en ga je zelf naar de voorstellingen kijken op het festival. Lange, maar schone dagen!

In de dagkranten en de blog komen geen recensies, maar wel interviews, beschouwingen, artikels en rubrieken die de producties en artiesten van het festival belichten. Op de BLOG kan je alle artikels terugvinden van de vorige jaren.

De schrijfstijl die we zoeken is toegankelijk, inhoudelijk en speels, en kan zowel de leek als de kenner boeien die het TheaterFestival bezoekt. Op de blog en sociale media experimenteren we ook met video’s, podcasts, digitale verteltechnieken… dus als je daar interesse of kennis in hebt, ben je ook erg welkom!

Het TheaterFestival zorgt voor lunch en diner, net als voor vrijkaarten voor de voorstellingen en een vrijwilligersvergoeding per dag dat je meedraait. Overnachting en vervoersonkosten zijn niet inbegrepen. Een toffe ervaring en veel uiteraard wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.