het Theater Festival

Summer School kunstkritiek op TAZ & Het TheaterFestival

ma 29 mei 2023

Ben jij zo iemand die graag avonden in een theaterzaal doorbrengt? Heb je achteraf een uitgesproken mening die je graag wil delen met anderen? Misschien schuilt er wel een recensent of essayist in jou! Voor wie zin heeft om zich (verder) te ontwikkelen als kunstcriticus, organiseren Etcetera en rekto:verso een Summer School in samenwerking met Theater Aan Zee en Het TheaterFestival.

 

Wat kan je verwachten?

Gedurende twee modules kijk en schrijf je samen met een groep van 5 à 10 deelnemers.

In de eerste module tijdens TAZ dompelen we ons onder in het jong werk en ga je aan het schrijven. Vervolgens geef je elkaar feedback en krijg je hulp van enkele ervaren critici. Tot slot ga je als beginnend recensent in gesprek met beginnende makers: wat denken zij over jullie teksten? Welke plek moet kunstkritiek hebben in het veld vandaag? Hoe faciliteren we een beter gesprek tussen kunstenaars en critici?

Tijdens Het TheaterFestival verschuift de focus richting essayistiek en opinie. Zie je een rode draad in het programma waarover je wil schrijven? Beroert één voorstelling jou zozeer dat je er een column over hebt klaarzitten? Of zoom je liever uit over het afgelopen seizoen? Wij begeleiden jou in het vinden van je eigen stem.

 

Deelnemen aan de Summer School kost €100.

Daarvoor krijg je:

  • Tickets, catering en indien gewenst overnachting op TAZ
  • Tickets en catering tijdens de collectieve sessies op Het TheaterFestival
  • Intensieve begeleiding van de redactieleden van Etcetera en rekto:verso
  • Een workshop over opiniestukken door Kif Kif
  • Kennismaking met een community van beginnende auteurs
  • We mikken erop om minstens één van jullie stukken online te publiceren op onze websites.

Enthousiast?

Stuur dan een e-mail naar simon@e-tcetera.be waarin je jezelf kort voorstelt en vertelt wat je graag wil leren tijdens de Summer School. Stuur ook minstens 1 tekst (max 2 pagina’s) van jouw hand mee met een link naar podiumkunsten of cultuur. Ervaring met recenseren is niet strikt noodzakelijk, schrijfervaring en interesse in podiumkunsten wel.

Deadline: 4 juni

Is €100 niet haalbaar jou? Aarzel niet om ons dit te laten weten, dan zoeken we samen naar een oplossing.

De exacte data van de collectieve dagen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Tags: , ,