het Theater Festival

Sterrenkijker

vr 09 sep 2022

De toekomstgerichte State of the Youth en die van the Union weergalmden gisterenavond in een tot de nok gevulde zaal. Ben jij na al dat verplichte netwerken met de sector vanochtend opgestaan met een gigantische theaterkater en helaas vergeten wat die toekomst nu precies inhoudt? Geen nood! Vanuit ons redactielokaal op de hoogste verdieping van Kunstencentrum VIERNULVIER – en dus het dichtst bij de sterren – bieden wij gratis en voor niets deze toekomstlezing aan.

Lieselore Remans

WEEGSCHAAL

We weten allemaal dat we ons momenteel in jouw sterrenbeeld bevinden. Een verjaardag zo nu en dan tijdens dit festival maakt de sfeer alleen maar beter. Maar weet je wie er ook een dagje ouder wordt? De liftknop in Kunstencentrum VIERNULVIER. Wees eens een beetje voorzichtig met die oude infrastructuur, alsjeblieft.

SCHORPIOEN

De Schorpioen zoekt diepgang en vindt die deze avond gegarandeerd in Salomonsoordeel van TG Ilay. Andere sterrenbeelden durven al eens neerbuigend te doen over drie uur durende voorstellingen, maar dat is natuurlijk omdat ze die intense diepgang niet gewoon zijn. Intiem, interactief en incontournable, dit is jouw theaterstuk!

BOOGSCHUTTER

Vurige Boogschutters zijn niet thuis in woelige waters. Weet dat er altijd wel boeiend theater voor je klaarstaat om je op te vangen, of toch alleszins een theatrale boei aan de wand van het Kunstencentrum. Fijn gezelschap als Boogschutters willen we steeds bij ons houden.

STEENBOK

We merken het wel, de nuchtere Steenbok zit nog met die vloekende eekhoorn van Kim Noble uit Lullaby for Scavengers in zijn hoofd. Stop het overdenken en mijd de dode theaterfauna voor een tijdje. The Sheep Song, Birds en Bambiraptor zullen volgende week je relatie met de dierenwereld weer vredig herstellen.

WATERMAN

Gisteren te diep in het glas gekeken om de States van Moya Michael en Mira Bryssinck te bespreken aan de toog, met kwalijke gevolgen vanmorgen? Was die artistiek leider van dat ene gezelschap wat te opdringerig met het aanbieden van glazen, en uiteindelijk liters wijn? Maak vanavond niet dezelfde fout en bestel tijdig je water, man!

VISSEN

Dromerige Vissen dwalen maar wat rond in Gent. Vind je je weg niet tussen al die verschillende locaties? Haal je stadsplannetje aan de balie. Mocht je nog steeds verdwalen, onthoud dan: alle wegen leiden naar het terras van NTGent. 

RAM

Weet je wie er nog op los durft te rammen? Lisette Ma Neza in haar voorstelling Some girls like to go to Europe. Dit poëtische reisverslag heeft alles wat een Ram belieft: muziek, slam poetry, Afrikaanse diaspora en treinervaringen. Gaaaaaaaan is de boodschap.

STIER

Zekerheid en comfort primeren bij de Stier, toevallig twee van onze specialiteiten op Het TheaterFestival! Onze voorstellingen zijn ook dit weekend zeker goed, onze zitjes zeker comfortabel. Lig je nog in je luie zetel? Rep je naar hier, Stier!

TWEELINGEN

In dubio met Jan Martens? Ga vanavond nog kijken naar any attempt will end in crushed bodies and shattered bones en ergens in het weekend naar ELISABETH GETS HER WAY. Gespleten persoonlijkheden zijn echt jouw ding, meervoudige kritiek is jouw stokpaardje. Deze tweeledige kennismaking met Jan Martens is een must must must.

KREEFT

Emotionele Kreeften zijn een gevaar voor de maatschappij, zeker als ze in liefdesverdriet verkeren. Geen nood, single Kreeftje, we vinden wel een lobster love voor jou! Heb je al eens goed in het theatercafé gekeken? Spreek daar je crush aan met ‘Pfft, wat zegt het over het landschap als theatermakers maatschappelijke relevantie laten primeren in hun werk’ en de vonken vliegen zo in het rond. Gezellige avond gegarandeerd, eeuwige liefde niet. 

LEEUW

Het dramagehalte van de Leeuw leverde je hoogstwaarschijnlijk al een ticketje naar de dramaopleiding op. Raakte je niet door de selectie? Waag je kans opnieuw met wat flirterige blikken richting Bent Van Looy die vanavond met Culture Club op het festival neerstrijkt. De makers met wie hij in gesprek treedt zitten ongetwijfeld te wachten om de nieuwste Leeuw-acteur te spotten en in te plannen voor een volgende onbetaalde opdracht.

MAAGD

Prestatiegericht en opruimgezind zoals we je kennen, is de Maagdelijke blik op het theaterlandschap een waardevolle inbreng. Hopelijk heb je vandaag je licht laten schijnen bij Landschap in zicht! van Kunstenpunt en Sociaal Fonds Podiumkunsten. Over de gesprekstafels na de lunch zal nog jaren nagepraat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Tags: