het Theater Festival

Podiumtip: Conversations (at the end of the world) — Timeau De Keyser

zo 03 sep 2017

 

Timeau De Keyser (°1988) is theatermaker bij Tibaldus, een gezelschap dat zich met unieke producties zoals Persona, 2013, 4:3 en de Paard-trilogie op de theaterradar zette. Deze zomer werden ze bejubeld op het Edinburgh Fringe Festival voor hun voorstelling Ivona, Princess of Burgundy. Timeau is daarnaast één van de jonge makers die verbonden is aan Toneelhuis onder het P.U.L.S.-format.

Dina Dooreman

Conversations (at the end of the world), de nieuwste voorstelling van Kris Verdonck/ A Two Dogs Company, is eind september in Kaaitheater te zien. De voorstelling zal een beeld trachten te schetsen van de mensheid in de twintigste eeuw. Vijf spelers – Johan Leysen, Jan Steen, Jeroen Van der Ven, José Kuijpers en Marino Formenti – worden samen op een leeg podium gebracht. In deze leegte bevinden ze zich aan de vooravond van een allesvernietigende catastrofe. In dat moment worden ze geteisterd door de wrede realiteit, verveling, paniek en waanzin. Hier proberen ze vat te krijgen op alles wat er rondom hen gebeurt.

Timeau De Keyser: ‘De manier waarop Kris Verdonck tekst, spelers, installatie en muziek zal proberen samen te brengen lijkt mij moeilijk, maar wel erg de moeite. Zoveel verschillende acteurs op een scène wordt zeker boeiend. Jan Steen en Johan Leysen zijn bijvoorbeeld twee totaal verschillende acteurs met allebei erg veel ervaring en doorleefde ideeën over spelen. Johans aanpak lijkt mij veel celebraler dan die van Jan. Het wordt op zijn minst interessant om dit contrast te zien in het universum van Verdonck, die geen klassieke acteurs-regisseur is.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Tags: , , ,